En häftig dag

Idag har varit en helt fantastisk dag!! Klockan sju var det jobbdags och där var allt som vanligt under förmiddagen. Men under eftermiddagen skulle vi ha friskvård. Då satte vi oss på spårvagnen för att bege oss till polisens rytteri.

Där skulle vi nämligen göra studiebesök och vi fick ganska omgående träffa en av hästarna som hette Oden. Han var jättefin, brun och en av deras största hästar. Efter en stund ville han ha mer uppmärksamhet, då vi alla stod just utanför hans box, och började då sparka lite lätt med bakhoven i dörren. Då sprang polisen, som ansvarade för oss, och hämtade godis ;). Ni kan ju gissa själva om han slutade sparka i dörren.

Vi fick även en demonstration av en polisväst som de har på sig då de rider. Den fungerar ungefär som en flytväst och har ett litet snöre som fästs i sadeln. Råkar man då trilla av så dras det i snöret och den blåses upp med luft. Ingen vågade prova den så jag erbjöd mig. Jösses vad tight det blev. Det kändes ungefär som när man tar blodtrycket med undantaget att det nu klämde över hela överkroppen.

Så småningom begav vi oss ut där de demonstrerade lite hur de tränar hästarna. Det drogs fram presenningar som hästarna gick över. Vi som är hästtjejjer (fanns faktiskt inga hästkillar med i skaran) blev imponerade redan där. De fortsatte med att dra presenningen över huvudet på Oden som sen gick runt med den utan att se något!!  Vidare kom det också fram en enorm boll som polismannen studsade mot Oden utan att han reagerade. Inte heller kedjor i en plåthink brydde han sig om. Snacka om cool häst!!

Sen kom vi till höjdpunkten då några få utvalda av oss fick sitta upp. De hade tagit ut två hästar för att demonstrera övningarna, men den andra hästen, en häftig svart "stridshäst" visade på lite mer nerver så han var inte så aktuell. Därför var det Oden som fick stå till tjänst. Dock hade även han sina sidor. Han kan tydligen börja bocka utav bara h***** när man ska göra mer än skritta så det fick duga för oss. Men man får ju vara tacksam för det lilla! Hur många får sitta på en polishäst liksom??!

Bild lånad från GP

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0