Lite rättvisa

Igår fick jag följa med på två häktningsföhandlingar. Äntligen! Det är något jag velat göra länge och nu blev det då av till slut.

Den första gällde en våldtäkt. En typisk "jiddrar-kille" som i stort sett häktade sig själv genom sitt pladder. Han hade en fruktansvärt lång utläggning om kvällen där han drog upp helt orelevanta saker. Han tryckte på att tjejjen var "störd i huvudet" och hon ville ju. Enligt honom följde han med henne hem för att han så klart hoppades på ett ligg, men när de väl hade kommit igång började han tänka på sin dotter och tjej och det kändes konstigt att fortsätta!! Eeehh.... okeeej!

Den andra förhandlingen gällde barnmisshandel. En mamma som vars dotter påträffats blåslagen av dagis =(. Dottern har själv berättat under förhör att "mamma har dragit mig i håret och slår mig". En fyraåring ljuger ju inte om en sådan sak. Skönt nog bestämdes det att även hon skulle häktas. Då bröt hon ihop, men det kändes som enbart av själviska skäl. Inte en enda gång sa hon något i stil med "jag älskar min dotter mer än något annat! Jag skulle aldrig göra illa henne"

Om min solstråle!

Vilken underbar liten kille jag har haft idag! För första gången på ett par veckor har han idag varit lite mer självständig igen och som en riktigt liten solstråle. Vi åkte ut till farmor och farfar och med sig hade han bla sitt lilla goselejon.

Jag frågade honom vad lejonet säger varpå han svarade "grraauuuu" och sen började han svänga med lejonet mot mig, pappa och farfar samtidigt som han sa "grrauuu" och skrattade gott åt våra förskräckta miner. Han börjar verkligen leka "riktiga" lekar nu min fina lilla kille.

När vi så skulle börja packa ihop oss för att åka hemåt igen kände han tydligen ett behov av att trösta farmor. Han vände sig snabbt mot henne och farfar, vinkade och sa "Hej dååå famoo! Leka mee imoojon!". Han måste ha förstått hur tråkigt farmor och farfar tyckte det var att han skulle åka =).

Leos tillstånd

Nu har jag varit ute på en trevlig lunch med L. Vi var båda så hungriga att det rev och slet i magen när vi väl kom iväg så vi kunde inte med att ta oss "hela vägen" tillbaks från salladsbaren utan åt där. Mycket gott med sallad!


Leo har ju inte varit så kry sedan vi hämtade hem honom i söndags. Febern har varit under kontroll på dagarna, men har kommit krypandes igen framåt kvällarna. Hostan har dessutom blivit värre igen efter att vi trott att det gick åt rätt håll. Därför fick det igår bli ett besök hos farbror doktorn, vilket aldrig är populärt hos lillherrn. Efter genomgång konstaterades öroninflammation (vilket nog är fjärde gången. Dock är det än så länge ingen läkare som varit helt säker på det tidigare så man undrar ju hur säker han var igår). Så nu äter han än en gång antibiotika, men som tur var fick han Amimox igen, som tydligen smakar gott =). Det var samma som han åt då han fick borrelia i somras.


När jag kom hem från jobbet igår såg han ganska tagen ut. Han hängde med överkroppen över fotöljens säte och bara tittade på mig. Inte ens ett leende fick jag. Men sen skulle han sitta hos mig och mysa så som det varit den sista tiden. Någon gång mellan 18-18.30 började han se i kors och klia sig i ögonen en del så vi gjorde iordning honom tidigare trots protester som "inte sova". Men väl uppe i rummet orkade han inte alls engagera sig i några "sagor" och ganska snart sa han själv "sova" och gled ner från mitt knä. Jag hjälpte honom upp i sängen och lite panikartat viftade han efter min hand att hålla i, vilket är det senaste. Han måste hålla handen och vara nära nästan jämt. Lilla vännen. Hoppas att det är en period som går över snart. Sen somnade han gott med ett krampaktigt tag om mitt finger.


Hoppas det här börjar ge med sig nu!!

Höst i Maj

Fy tusan vilket ruggigt väder!!! Vad hände med sommaren? Nu är ju hösten här känns det som :(.


Jag är fortfarande sliten efter helgens bravader och var uppe alldeles för sent igår, vilket gör att jag känner mig ännu mer frusen efter att nu ha tagit mig till jobbet. Allra helst skulle jag vilja krypa ner i en säng igen och läsa en bok. Fast i ärlighetens namn skulle jag nog faktiskt inte orka/hinna läsa något innan jag skulle somna.


Jaja, en tröst en dag som denna är iaf att jag inte längre jobbar utomhus.

Upp som en sol, ner som en pannkaka

Idag slog det mig att jag inte ens tänkt en tanke på bloggen. Jag har helt enkelt haft alldeles fullt upp med intervjuer, jobb och möhippeplanerande.

I lördags small det till för kära Tove. Vid 11.30 befann vi oss inne hos Toves granne, som ringde över T för att visa upp en klänning som skulle varit ful. Dock var den faktiskt inte alls så ful när hon fick den på sig. Hon var jättesöt och så där fint gravid. Den kära bruden anade oråd och hade spenderat en del tid i duschen samt sminkat sig. När vi väl avslöjat oss, käkat lite frukost och packat ihop oss åkte vi vidare in till Malmö där vi mötte upp med resten av gänget på en dansstudio. Där skulle det dansas pole-dance vilket var jätteroligt att få prova på. Alla var faktiskt förvånansvärt duktiga så man kan ju undra var dessa dolda talanger kommer ifrån ;)

Efter dansen bar det av hem till en av tjejjerna där det fanns tilltugg, vi lyssnade på musik, lekte lekar och pratade massor med minnen. Efter detta hann vi dessutom med att ut och äta på en jättefin restaurang med supergod mat.

Hela dagen kändes lyckad och Tove kände sig verkligen uppmärksammad och hade en riktigt roligt dag. Men fan vad skönt att det är gjort nu!!

I ett av mina senaste inlägg höll jag er lite på halster. Det jag då syftade på var att jag i dagarna skulle på intervju för en tjänst som domstolssekreterare på Alingsås tingsrätt. Det gick bra. Till och med så bra att jag blev kallad på en andra intervju och dagen efter det började de ringa mina referenser. Jag fick veta att vi till slut var fyra stycken som var högaktuella för tjänsten. Idag ringde de dock och sa att de valt någon annan än jag =(. Det är sååå tungt att snubbla på mållinjen!

Men imorgon ska jag försöka ta nya tag....

Om en trött liten kille

I fredags fick Leo en pappa-dag då dagis hade studie dag. De båda grabbarna åkte till gymmet så att pappsen fick tränat och på väg därifrån var Leo riktigt sur. När de så satte sig i bilen somnade han ganska omgående. Stackaren var tydligen väldigt trött. Dock brukar han ALLTID vakna när man plockar ut honom ur bilen.

Men inte i fredags.....


Här har alltså F burit in honom från bilen, tagit av honom byxorna och bytt blöja!!

Övertrött

Ojojoj, vilken dag. Igår då jag hade cyklat tre mil, jobbat hela dagen, packat iordning lite för lillemans sova-borta natt och sen ätit middag ute med mannen var jag mycket piggare än jag är idag då jag fått sovmorgon och sen spenderat hela dagen med Leo.

Vid tio tiden hämtade jag upp Leo från morbror med fru. Natten hade gått bra bortsett från att stackaren hostar väldigt mycket. Därifrån åkte vi raka vägen bort till min fina vän, Linda. Förvånande nog somnade Leo på vägen dit och var till en början inte glad när jag väckte honom då vi kommit fram. Men så fort han fick syn på Molly och alla hennes leksaker sken han upp igen =)

Efter att vi hade lekt både inne och ute och ätit en god lunch gick vi ut på en promenad. Vi gick bort till en superfin lekplats som, enligt Leo, hade den bästa rutschkanan ever. Där skulle det åkas om och om och om och ooom igen. Vi lyckades dock få in lite fika däremellan och senare gick vi bort för att titta på den intilliggade sjön. Där tog jag av honom skor och strumpor så att han skulle kunna känna på vattnet, vilket nästan resulterade i ett dopp. Han är sannerligen sin mors son! När läget så kom för mig att sätta punkt för detta nöjje med att kasta lera i vattnet blev han R-A-S-A-N-D-E. Han skrek och skrek och för en gångs skull fick jag inte komma nära honom. Gjorde jag det skrek han bara ännu mer. Sen gick han runt där bland träden skrek, "svor" och skrek.

Ett raseriutbrott till hann vi med innan vi åkte hem. Han somnade sen som en stock i bilen och verkade fortfarande väldigt trött vid läggningen. Stackaren var tydligen övertrött. Hoppas verkligen att han får sova bättre inatt!

Viljans kamp

Det finns mycket som Leo vill göra, men inte får. Idag ville han spela på sin keyboard (eller vad jag nu ska kalla den) som han fått av kära "tant Anna". Plötsligen fick han för sig att han själv skulle plugga in den i uttaget. Jag sa nej och förklarade att det är bara mamma/pappa/vuxna som får göra det. Han fortsatte envisas och började skrika "neeeeej" samtidigt som han puttade undan min hand och fortsatte med "flytta dig!"

Efter att vi hållt på så en liten stund började jag låtsas att det gjorde ont när jag råkade röra uttaget för att på något vis försöka förmedla att man kan göra illa sig. Han tittade då på mig lääänge innan hans lilla underläpp sakta började skjutas ut =) Lilla raringen! Det är verkligen svårt att hålla sig för skratt!

Hostigt värre

Stackars lilleman har blivit så hostig. Igår lagom till att vi skulle lägga oss hörde vi honom hosta väldigt mycket. Efter en stund hörde vi honom ropa "maaammaaaaa". När jag gick in till honom satt han klarvaken i sängen och jag tyckte det luktade kräks. Mycket riktigt hade han hostat så mycket att han lagt en ladda vid huvudänden =( Synd om honom!

Jag hoppas så att han och vi får en bättre natt.

RSS 2.0