Om min tillvaro just nu

Klockan ringer alldeles för tidigt. Jag är nästan jämt för trött. Snabbfrukost innan jag springer till bussen där jag försvinner in i min bok. Efter en liten promenad på 10-12 min är jag framme på jobbet. Därefter följer åtta timmar av springande fram och tillbaks, posthantering och annat jobb. Till slut är det dags att antingen ta mig hem och laga mat eller till dagis för att hämta lilleman.

Hög tid att gosa och leka med Leo för att sen lägga honom. Efter det följer lite lugn och egen tid i fotöljen/soffan innan sängen kallar igen.

Tiden liksom rusar....

Läskigt!

Först när vi kom hem ville han inte gå in utan vara ute och leka så vi gick väl runt i ca 45 min medans han sa "akta bilen" "akta bussen" "backe" "hejdå backe" osv. Lite sött men kallt. Till slut fick jag nog och vi gick in under vilda protester.

Sen när jag skulle natta honom satt vi och läste hans bok om bilar. Efter en stund såg han sin ena "uffe" (vovve) som jag hade slängt ut ur sängen för att den ska tvättas (för att försöka hindra magsjuka). Ner från knäet, tog upp hunden och kramade den hårt. Sen vände han sig mot sängen, slängde hund och snutte
och började klänga på sängen. Jag fick då hjälpa honom upp och han drog snabbt upp täcket till hackan, gosade in sig i snutten när jag gav honom den, kramade om nästa "uffe" och in med nappen. Sååå nöjd och sååå söt
Sen frågade jag honom om jag skulle sätta på musiken. "Ik" svarade han då. Så jag satte på musiken och släckte lampan. "Murkt" sa han då :9
Sen var han tyst några sekunder innan han sa "Min säng!" *tyst ngra sekunder* "Leos säng"
Idag har varit en hektiskt dag. Jag har knappt suttit ner under stor del av dagen. Mycket av dagen har ägnats åt att springa runt och leta akter som det är huvudförhandling på om två veckor. Utöver det har jag sprungit upp och ner och pratat med folk som skulle vara med på insamling till chefen som skulle hem på föräldraledighet efter idag, sprungit bort för att införskaffa själva presenten, registrerat ärenden, fixat rekvisitioner, tryckt in lite i arkivet mm. Jag har verkligen knappt hunnit andas idag.

Under eftermiddagen hade vi möte och då hade vi två av åklagarna med som berättade om Nancy-mordet. Fruktansvärt intressant, men också väldigt obehagligt så klart.
Efter all mordisk fakta kändes det skönt att få åka och hämta gosgubben, som ganska snabbt får en att glömma bort alla otäckheter.

Först när vi kom hem ville han inte gå in utan vara ute och leka så vi gick väl runt i ca 45 min medans han sa "akta bilen" "akta bussen" "backe" "hejdå backe" osv. Lite sött men kallt. Till slut fick jag nog och vi gick in under vilda protester.

Sen när jag skulle natta honom satt vi och läste hans bok om bilar. Efter en stund såg han sin ena "uffe" (vovve) som jag hade slängt ut ur sängen för att den ska tvättas (för att försöka hindra magsjuka). Han gled så ner från knäet, tog upp hunden och kramade den hårt. Sen vände han sig mot sängen, slängde hund och snutte och började klänga på sängen. Jag fick då hjälpa honom upp och han drog snabbt upp täcket till hackan, gosade in sig i snutten när jag gav honom den, kramade om nästa "uffe" och in med nappen. Sååå nöjd och sååå söt

Sen frågade jag honom om jag skulle sätta på musiken. "Ik" svarade han då. Så jag satte på musiken och släckte lampan. "Murkt" (mörkt) sa han då :)
Sen var han tyst några sekunder innan han sa "Min säng!" Jag bekräftade att det så klart är hans säng. Efter några sekunders tystnad säger han "Leos säng!" "Ja, det är Leos säng" svarar jag. Han verkar fundera några sekunder till innan han säger "Murkt..... Lääschkigt!" ;)

En undran?

Måste verkligen konst vara konstig?????


Slutkörd

Ganska omgående efter att ha gått igenom grindarna på dagis märkte jag att Leo inte hade sovit. Han var väldigt nära till gnället och gråten, men vi lyckades ta oss hem utan alltför stora missöden. Väl hemma försökte jag locka med mat, men han ville hellre så på "Mosse Pigg" så då fick han göra det medans jag värmde och fixade. Man brukar kunna locka honom senare. Jag lockade lite utan framgång, men tänkte att stannar jag bara i köket kommer han snart för att kolla vad jag gör.

Men ingen Leo kom och under tiden som jag väntade på honom passade jag på att ringa Jane då vi aldrig hinner prata längre. Sen kom F hem, kikade in i vardagsrummet och började göra miner till mig. När jag så tittar in ligger han ner i soffan och sover sååå tungt. Lilla gubben var sååå slut. Efter att inte ha sovit mitt på dagen och det faktum att de varit ute väldigt mycket på dagis har väl kört slut på honom helt och hållet.

Han brukar vara ganska lättväckt, men nu sov han sig igenom att jag tog av honom strumpor, byxor och blöja.

Jag kunde så klart inte låta bli att ta bilder på honom, men tyvärr får jag ladda upp det en annan dag =)

Första vårhelgen

Ok, var på G att skita i att blogga då klockan börjar bli mycket och jag som vanligt ska upp tidigt imorgon. Men det får la bli en snabbis i alla fall. Det har varit en bra och framförallt kräkfri helg *wunderbar*. Hoppas att kräket håller sig helt borta och inte börjar imorgon istället!

Vad har vi då gjort i helgen? Den summeras mest i bilder

Leo tog sin röda billåda, satte den på huvudet, fnissade och sa "Hatt!"


När han såg att jag hade tagit fram mobilen var vi tvugna att fota oss


Ibland måste man få lov att gå byx- och blöjlös, men då kan också olyckor hända. Men då får man hjälpa till att moppa upp det ;)


Leo tog vagnen och drog


Som tur var kom han tillbaks!

Tomt

Jag sitter här och bara stirrar på skärmen. Jag kan verkligen inte komma på något att blogga om. Har haft tusen ideér innan, men nu är det bara blankt...

Nya utmaningar

I måndags fick jag börja mig lite nya uppgifter på jobbet. Nu var det dags att börja lära sig registrera nya ärenden. När jag så bänkade mig för att titta på hur man gjorde kände jag "herregud vad många steg! Det här kommer jag aldrig att lära mig!". Igår kändes det marginellt bättre, men fortfarande lite rörigt. Men idag fick jag så registrera mina fyra första ärenden! *Lycka* Hoppas bara jag inte gjort för mycket misstag.

London!

Dags för en uppdatering! Jag har ju varit i London ett par dagar för att hälsa på Eva och Linda. Jag kan inte beskriva hur skönt det var med en sådan total ego-helg! Underbart!!

Resandet i sig gick så fantastiskt smidigt. Vet faktiskt inte om jag varit med om något liknande. Det var hela tiden flyt och väldigt lite väntetid.

Vad jag har gjort? Jag har shoppat och gått, gått, gått men framförallt bara försökt njuta av tiden med Eva och Linda. Eva och jag satt uppe seent både fredag och lördag kväll och pratade. Det är så skönt att få möjlighet att ta igen missad tid. Mest tid fick jag med Eva, men det kändes ändå som att jag lyckades få hyfsat många timmar med Linda.

Allt var dock inte frid och fröjd. I lördags kom vi hem efter en lång dags shopping. Efter ungefär 15 min hemma gick brandalarmet. Först trodde vi det var larmet inne i lägenheten, men förstod strax att det var det ute i korridoren. Vi blev alldeles osäkra, tittade efter andra människor och undrade lite hur vi skulle ta ställning till det. Efter någon minut kände jag röklukten och DÅ blev det fart på oss. Inom några minuter hade vi tagit oss ut även om vi stridde lite mot de råd man får och vi hade tagit på oss jackor, skor och jag hade med mig min väska. Utanför stod redan tre brandbilar som just då inte riktigt verkade veta var det brann, men inom någon minut blev det fart på dem och de kunde påbörja släckningsarbetet. Vi stod kvar chockade ett tag och bara tittade. Men så bestämde vi oss för att gå till den restaurang där vi hade bokat bord. Vi kunde ändå inte göra något där och vi kunde behöva koppla bort hela grejjen. Middagen blev oväntat lyckad och jag tror faktiskt att vi båda två lyckades tänka på lite andra saker för en stund.

När vi kom tillbaks var några brandmän kvar och polisen hade också kommit. Vi pratade med en av brandmännen för att få ta del av mer information. Han berättade då att det tydligen är någon som medvetet tänt eld på en form av förråd, vilket gör att det klassas som mordbrand. Det skulle inte vara någon fara för oss att gå upp och spendera natten pga rök. Vid halv ett knackade polisen på dörren för att höra sig för om detaljer och se om vi kanske hade sett eller hört något. Tror tyvärr inte vi kunde ge dem mycket att gå på. Men de kunde åtminstone berätta att de skulle ha vakter där nere över natten, vilket kändes väldigt skönt.

Men helgen har varit nästan helt perfekt och jag längtar redan tillbaks! Lite bilder ska jag väl också kunna bjuda på... =)
Ibland hittar man gigantiska provrum =)! Och ibland hittar man även grymt duktiga musiker på gatan.


Vi hittade superfina tårtor i ett fönster


En söt liten kille som inte kunde dölja sin nyfikenhet och satt och råstirrade på den äldre killens spelande ;)


Och så lite London Tower och Towern så klart!

Fly away with me!

Imorgon bitti drar jag till London - woohooooo!!!

Ska bli såå härligt med en riktigt tjejjig ego helg!! Den kommer dock att gå alldeles för fort. Det är jag helt säker på.

Viktras

Har ju inte hunnit göra mitt jubel här som jag upplevde i helgen!! Jag samlade allt mod och ställde mig på vågen. För två veckor sedan gjorde jag detsamma och visserligen visade den inte vad jag allra helst hade velat, men jag hade åtminstone stått ganska still i vikten.

Den här helgen däremot visade på - 2kg! Helt fantastiskt efter såååå lång tid av stillastående.. Hoppas hoppas det fortsätter så här nu!

Klänning -vånda

Jaha... nu är klänning beställd. Den blir inte helt olik klänningen jag våndades över i förra inlägget. Men istället för halterneck är det omlott-liv och så den lite klockade kjolen. Hoppas hoppas hoppas jag inte får värsta psykbrytet när jag väl provar den i april.

På fredag åker jag ju till London över helgen och där ska jag passa på att kolla underkläder och olika fuskmetoder man kan ha under klänningen!

Ärlighet om paddan

Ok, jag behöver hjälp. Big time! Och ärlig sådan! En av mina bästa vänner, Tove, gifter ju sig i Maj och jag, tillsammans med en av hennes andra vänner, ska vara tärna. Den andra tärnan träffade T idag för att reka en del saker inför bröllop. Bla skulle de stämma av det här med klänningar.

Jag som har så svårt att hitta klänningar hade faktiskt två potentiella sådana. En blå, ganska enkel och stilren eller en lila som var/är perfekt för bröllop. Men när T + tärna var och kollade in T's brudklänning inser dem att vare sig blå eller lila kommer passa till den då det är så mycket guld i den =(. På samma ställe hade de istället hittat en jättefin brun klänning. Den är knälång, halterneck och skulle då bli uppsydd efter våra mått.

Problemet är som ni vet..... (nu är jag nämligen ganska säker på att jag känner er alla som läser den här bloggen) att jag har alldeles för stora bröst, ingen midja, breda axlar och alldeles för mycket kärlekshandtag och ryggfett. Många hävdar att halterneck är precis vad som rekommenderas för storbystade, men jag är inte lika säker. Det är ju sååååå snyggt, men jag ser framför mig hur det gör det motsatta.... framhäver den och så har vi bröst överallt.

Den aktuella klänningen är ganska lik den här i modellen fast mycket finare. Brun, kortare och ser inte ut att vara lika mycket rynkeffekt över bysten.

Jag är dock väldigt, väldigt rädd för att jag i den kommer se ut ungefär så här:

Det är Toves dag, det är hon som är brud, men jag vill ju gärna känna mig lite fin i alla fall. Känns lite jobbigt att det även den här gången inte gick smärtfritt och att jag ska behöva "vara till besvär".

Sååå, ni som känner mig! Vad tror ni? Skulle jag kunna vara fin i den här typen av klänning???



En inblick i helvetet

Det är minsann inte bara ljusa stunder på jobbet. Idag, en stund innan lunch när jag satt inne på mitt kontor och jobbade hörde jag ett jäkla liv ute i korridoren. Jag sket först i det och försökte jobba vidare, men till slut blev jag tvungen att gå och kolla upp vad tusan det var som lät. Då var det en av åklagarna som satt och spelade upp en ljudinspelning av en pappa som bara skriker och hotar sina barn och de sitter bara och gråter :'-(. Heeelt fruktansvärt att lyssna på! MEN vad bra eg att ett av barnen nu hade sinnesnärvaron att spela in det!! Men jag blev så upprörd att jag började gråta och fick springa in på mitt kontor och stänga dörren så jag slapp höra eländet.

Plötsligt blir det så tydligt vad det egentligen är för en arbetsplats man befinner sig på. Det speglar verkligeheten och vad som faktiskt händer bakom alla stängda dörrar där ute. Jag tycker faktiskt det är väldigt strongt av åklagarna att ta sig igenom sådana här arbetsuppgifter! Men jag antar att det är det som driver dem.... att de faktiskt vill försöka göra något åt de där skitarna som förstör vårt samhälle.

Något har hänt..

de senaste dagarna. Plötsligt har jag börjat bli sååå hungrig. Under de här senaste månaderna som jag har ätit enligt lchf har det för mig räckt att i stort sett äta frukost, lunch och kanske något mellanmål. Det är helt underbart att slippa tänka på mat hela tiden.

Dock har något hänt nu som gör att jag är skithungrig! Jag har varit alldeles för hungrig alldeles för tidigt på förmiddagen och knappt stått ut till lunchen. Och väl efter lunchen har jag ganska snabbt blivit hungrig igen. När jag kom hem idag trodde jag nästan att jag skulle svimma av hunger.

Och NEJ jag är INTE gravid som säkerligen någon av er sitter och gissar på nu! Hunger är inte ens något symptom jag kommer ihåg från tiden jag väntade Leo.

Jaja, man kan ju hoppas att det innebär något positivt i alla fall. Att ämnesomsättningen fått sig en skjuts eller något. Kanske visar det sig till helgen =)

The big adventure

Iiiiiiihhhhh.... om NIO dagar drar jag till London!!!!! Tyckte att jag bokade det ett tag innan och nu är det nästan dags!! Kommer att kännas jättekonstigt att lämna Leo och mannen, men det är ändå en Leo-fri helg så det blir ju inte ännu mer tid utan honom, vilket är bra!

Och nej, jag ser inte fram emot det för att det är London. Jag skiter faktiskt i London. Det har tyvärr förlorat sin charm under de senaste åren. Men det ska bli skönt att göra något eget i den här skalan och att få träffa både Eva och Linda.

Förhoppningsvis blir det inte alltför påfrestande ekonomiskt heller. Bra underkläder kommer det bli OM jag hittar det! Annars är det inget jag måste ha.

RSS 2.0