Kloka ord

Vet ni vad....?


"Motgången är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet för den ger dig styrka och klokskap"


På måndag händer det spännande saker och jag tar till alla fula knep jag kan komma på för att jag ska få som jag vill. Om ni vill veta vad det gäller får ni väl återkomma och vänta på att jag uppdaterar er ;)

Psykbryt

Min stackars lillkille sover inte längre på dagis, vilket resulterar i att han bryter ihop totalt när han väl kommer hem. En enda enkel fråga kan driva honom över kanten.

När vi väl kom in idag (det ska lekas en del ute först) gick han raka vägen in i köket och begärde bestämt "kaka" vilket betyder digestivekex. Jag förklarade för honom att han faktiskt får äta något mer matigt innan han trycker i sig "kaka". Han bröt ihop totalt och bara grät, skrek och var knappt kontaktbar. Men jag kan stolt meddela att jag fortsatte förklara för honom ett par gånger till att man först måste äta mat och SEN kaka. Till slut kunde jag i gråten höra "maaat" och han pekade mot spaghettin. Halleluja! Han åt upp hela portionen och fick sen sin kaka som belöning =).

Om världens undergång

Ärligt talat.... Jag blir ibland rejält rädd och undrar vad det är för värld jag satt barn till världen till (blev en mycket märklig mening, men det får duga för idag). Elvaåringar som blir överfallna och hängda, sjuka gubbar som låser in barn i källare i mååånga år, fädrar som skjuter ihjäl hela sin familj, utstötta som springer runt och skjuter ner andra studenter, jordbävningar, tsunamis, vulkaner osv osv.

Det tar ju aldrig slut! Känns tvärtom som att det bara blir värre och värre. Om inte jorden går under snart genom olika naturkatastrofer så kommer vi ha ihjäl varandra på egen hand.

På så sätt kan jag ångra Leo =(. Nu när han väl finns kan det också hända honom så mycket och det är jobbigt att tänka på det..

John Blund

Dagen idag har mest bestått av sömn för Leos del. Jag har nog aldrig sett honom sova så mycket. Inte ens som nyfödd. Vi har fått väcka honom lite då och då för att uppmana honom att dricka. Ibland har han gjort det självmant, men ett par gånger har vi fått tvinga i honom det med en munspruta. Och sen har han typ somnat om igen.

Glädjande nog har han dock också ätit lite idag. Han bad en del om "kaka" som är digestivekex och så fick han ett par pommes frites också.

Framåt klockan halv fem tog han sina första staplande steg på över ett dygn. Han vinglade ut på altanen och började mumla om "gunga". När han väl satt i den insåg han nog själv att det inte var en så bra idé och ville ner igen. Efter det gick vi ett varv och när han kom in i hallen tyckte han att det var en bra idé att ta en promenad med vagnen. Först gick han med den själv, men ganska snart ville han hellre åka i den, vilket gjorde att vi tog en promenad med Leo sittande som sig bör i vagnen.

Vid läggningen förekom det förvånansvärt mycket protester fastän att ögonen gick i kors. Men han såg ut att somna gott och än så länge har vi inte hört ett ljud.

Måste ju dela med mig av ett par bilder som togs vid ett av uppvaken idag. Håret behövs nog klippas snart igen, eller vad säger ni?


Plåster för röven!

Jag är sååå glad! Igår fick jag en välbehövlig påskpresent av F!!
Bild tagen från Tempurs hemsida

Om dagen efter


Lillkillen somnade nog ganska snart efter nattningen igår vid 19.15. Efter det var det knäpptyst. Tydligen vaknade han till runt 5, vilket jag inte märkte, men efter att ha fått sitta lite med pappa somnade han om igen. När klockan blev nio var vi ganska oroliga då han aldrig sover så länge. Vi gick därmed in och väckte honom då vi inte vill riskera att han blir uttorkad.

Han var till en början vid ganska gott mod. Drack en hel del vatten och liite välling *halleluja* och ville läsa om "baandbilen". Men nu har han som synes somnat om på soffan. Stackars liten!!! Men det är nog bra att han vilar. Så länge han dricker och det har han ju gjort.

Minipåsklov

Imorse var det min tur att gå upp med Leo så att Fredrik fick sova ut. När vi kom ner för trappan började jag prata om välling och Leo svarade då "näää". Jag blev jätteförvånad och tänkte att han måste ju ha sagt fel och gjorde en flaska som vanligt. När vi så satte oss i soffan tog han ca tre klunkar och ställde den sen ifrån sig. När jag gjorde iordning min egna frukost gjorde jag också en macka till honom och den åt han iaf lite mer av. En stund senare tog jag tempen på honom då han kändes varm och det är verkligen inte likt honom att inte vilja ha välling. Mycket riktigt inleddes våra lediga dagar med feber =(

Trots febern och värmen har han dock lekt mycket hela dagen. Han har tappert gått runt med sin lilla lära gå vagn och pekat ut flygplan, larver, backar, bilar mm. Sandlådan, gungan och vattenslangen har också använts mycket. Men stackarn kändes verkligen risig efter sin middagslur. Då var han rödblossig i hela ansiktet och jättevarm med ca 39 grader.

Framförallt har han knappt ätit någonting idag. Jag hatar verkligen när han inte äter så dåligt! Totalt har han fått i sig 3/4 macka, 1½ Ellas fruktmellanmål, nästan en pannkaka och två chokladbitar. Och vid nattningen ratade han återigen sin välling. Imorgon ska jag verkligen ligga på honom ännu mer med vatten om han är likadan.

Hoppas åtminstone att han får sova ordentligt inatt. Det är ju alltid en början.

Om en öm röv!

Den här veckan känns det som att det är läge att lägga i den övre växeln en aning. Då det är en kortare veckan iom påsken och det dessutom ska vara fint väder hela veckan är jag nu inne på att cykla varje dag till och från jobbet. Det skulle innebära totalt 12 mil och det får man väl se som en rejäl utmaning konditionsmässigt? Åtminstone för mig är det det. Kanske borde jag även få in ett styrketräningspass också (helst fler, men det kan bli svårt).

Toves bröllop närmar sig och jag har fortfarande inte uppnått det jag skulle ha gjort vid det här laget. Vi får väl se om jag kan rätta till det de här sista veckorna.

Sömntuta

För ett tag sedan så beskrev jag hur otroligt trött Leo var då han kom hem från dagis. Han hade tom somnat på soffan och jag har utlovat bilder.... NU kommer de!

Ber om ursäkt att det tagit sååå lång tid!

En lugn helg

Nu är lilleman på hemmaplan igen. Han verkade ganska trött vid läggdags, men var ändå inne i andra andningen och verkade inte vilja att dagen skulle ta slut =).

Igår var jag och mannen bland annat ute och åt en sväng. På vägen hem åkte vi förbi Biltema för att titta på cykelmätare då jag tycker det hade varit kul att se exakt på metern hur långt jag cyklar om dagarna. Vi började med att kolla runt lite på egen hand, men fick till slut be om hjälp. Då frågade jag en kille som suckade mycket och klagade på att han minsann inte hade haft rast sen kl 10 (och klockan var då ca 16). Eehh... nähä? Och jag har ibland fått jobba 8,5 h utan rast. Tough shit! Visst kan det vara jobbigt, men klaga inte till kunderna!

Vi har iaf haft en väldigt lugn och skön helg. Vi har fått sova ut ordentligt, jag var ute och sprang igår, vi har fått plockat lite här hemma och bara njutit helt enkelt.

Och jag Ä-L-S-K-A-R att våren äntligen är här!!!!


Tomt

Nu är det lite tomt här hemma då lilleman är utkörd till farmor och farfar. Helgen, gissar jag på, kommer bestå av en del traktorkörning och en massa bus med farfar. MEN vad jag saknar honom just nu!!!

Han kommer dock ha superroligt och det ÄR skönt att få en möjlighet att sova ut och göra sådant som vi själva vill.

Idag har varit en extremt trött dag. Höll på att inte komma upp ur sängen imorse och det blev inte bättre när jag kom till jobbet. Framåt eftermiddagen kom jag på att jag hade koffeintabletter med och tog en sådan. Så nu känns det mycket bättre =)

På vägen hem från jobbet hade jag ju för en gångs skull ingen brådska till hämtning eller matlagning så jag tog en sväng förbi kärra centrum. Där sprang jag på goa Anna och även en mamma-kompis, Malin, som jag inte sett på väldigt länge. Vi stod och pratade länge, vilket var trevligt.

Ikväll blir det bara lite fredags mys med film. Resten av helgen tar vi väl lite som det kommer. Kanske blir det lite barn mässa imorgon.

Denna ständiga trötthet

Jag är trött nästan hela tiden. Visserligen går jag upp väldigt tidigt om morgnarna, runt halv sex. Men man vänjer sig väl..... eller? Sen blir det väl inte bättre när jag nu försöker öka min fysiska aktivitet ytterligare. Träning gör dig friskare och piggare så säger vetenskapen. Men let's face the facts. Jag blir inte pigg av att gå upp halv sex, cykla 1,5 mil, springa runt på jobbet hela dagen, cykla 1,5 mil, laga mat, fixa med Leo och sen lite egentid innan allt börjar om igen.

Dock ÄR jag nog lite piggare de dagar som jag inte gör allt det där. Och till helgen är en Leo fri helg igen. Ni kan ju tänka er hur mycket jag kan få gjort då efter att ha legat och dragit mig i sängen till ca 10.30.

Vidare är jag trött på att inte ha någon anställning. Jag fattar faktiskt inte själv att jag fortfarande inte är anställd någonstans. Jag vill så innerligt kunna luta mig tillbaks och slappna av. Jag vill veta att jag har ett jobb att gå till varje dag, ett jobb som inte tar slut snart och ett jobb som ger mig en lön, vilket innebär lite mer pengar varje månad. Jag vill vara som alla andra. Inte för att alla andra har ett jobb, men det känns ibland som det.

Förövrigt är jag också förbannat trött på att jag fortfarande inte lyckats ladda upp bilderna som jag utlovat, men de kommer förhoppningsvis snart!!

På två hjul

Imorse stod jag med näsan tryckt mot fönsterrutorna och tittade på trädtopparna. Jag försökte utgöra huruvida det blåste för mycket för att jag skulle kunna ha en dräglig cykeltur till jobbet. Till slut kändes det bara som att jag försökte hitta ursäkter, vilket gjorde mig lite sur på mig själv.

Så på med träningskläderna och kastade mig upp på cykeln. Visst blåste det en del, men det var inte alls så farligt. Resan till jobbet kändes bara väldigt energigivande och härlig.

Under eftermiddagen fick jag ett mail från F där han påpekade hur väldigt mycket det blåste runt hans jobb och frågade om han skulle komma och hämta mig så att jag slapp cykla hem. Jag började känna mig ganska trött och kände mig därmed ganska lockad av det erbjudandet, men efter mycket om och men bestämde jag mig för att bara ta tag i det och faktiskt cykla även hem.

Hemvägen gick inte alls lika smärtfritt som ditvägen, men jag gjorde det iaf och det kan väl bara bli bättre =) Så runt tre mil blev avverkade på cykeln samt att jag springer runt väldigt mycket på jobbet också.

Ska bli spännande att se vilka resultat man kan få genom att cykla så pass mycket!!

Geggamoja

Jag har hittat ett par skor som väckte ett "måste ha" i mig! Leo hade varit sååå fin i dessa!!! Men de är ganska dyra för att bara användas i några månader.

 

Bild tagen från Geggamojas hemsida


Reklam

Just nu går det två (går så klart fler, men det är dessa två som fått mig att fundera lite extra) reklamer på radion. Den första jag tänker på är den reklam för Kia där två barn pratar om hur fantatisk Kia är. Varför väljer man att ha barn pratandes för ett bil-märke? Vad vet barn om bilar? Ärligt talat... inte f** blir jag mer sugen på att handla Kia bara för att det är ett par snorvalpar som pratar gott om den.


Den andra reklamen är den där någon/några sitter och gråter samtidigt som de lyssnar på "Sånt är livet". Han/hon kan knappt sjunga med då det gråts så häftigt och troligen pga allt snor som rinner. Den får mig hela tiden att le då jag känner igen mig sååå mycket! Jag har ju också suttit där och gråtit, snorat, hulkat och tyckt sååå synd om mig själv till just den låten! Den är så bra! =)

Yrväder

Igår fick Leo spel och började spring runt, runt, runt så att han blev alldeles yr och trillade. Då sa han "Leoo jaaaamla" och så reste han sig och började om igen =) Han kan allt vara väldigt underhållande den lilla skiten!

BildSkit

Förresten.... om det är ngn som undrar över bilder... Har idag, för andra kvällen, försökt ladda över lite nytagna bilder. Men det vill sig bara inte. Imorgon är det ny jobbvecka, med tidiga morgnar, träning och ensamt ansvar för hela posthenteringsbiten då min handledare är bortrest.... Så nu skiter jag i detta.

Självständiga Leo

Idag har lilleman spenderat stor del av dagen hos sin morbror med fru. Han var där så att de ska få tillfälle att öva och lära känna varann då Leo ska spendera en hel helg i maj då vi går på bröllop.

Jag måste säga att jag är jäkligt impad av Leo. Vi kommer till ett ställe som han i bästa fall känner igen lite vagt och lämnar honom hos människor han faktiskt inte känner så väl, men ändå är han hur duktig och lugn som helst. Han har spexat, pratat, sjungit, ätit massor och sovit i 1,5 h! Känns inte som självklarheter då man är 21 månader gammal.

Han får en del utbrott när han inte får som han vill och det hade han fått även med Johan och Sandra då de varit ute och gått och i förbifarten sagt att de skulle gunga sen. Dock hann J & S glömma bort detta efter en stund och gick istället hem. INTE poppis! Leo blev skogstokig och så fort de kunde höra vad han skrek genom tårarna klädde de på kläderna dem hunnit ta av honom och gick bort och gungade. Då var allt frid och fröjd igen =)

Men han verkar ha haft en bra dag. Vid läggdags var han vid väldigt gott mod och låg lääänge och sjöng istället för att sova.

Tid??

Jag fattar verkligen inte hur folk hinner med att blogga flera gånger per dag och samtidigt jobba 40h/v, handla, lagat mat, hämta/lämna på dagis och försöka få någon tid med familjen också. Eller är det så att de som bloggar så flitigt jobbar inte heltid och därmed har lite mer tid?

RSS 2.0