Mässa

Idag har det varit mässa stor del av dagen. Det är jag och min kära svägerska som har som tradition att gå på scrapbookmässa varje höst. Vi jobbar oss metodiskt fram genom att först ta ett varv där vi bara tittar, letar inspiration och låter det klia i fingrarna. Sen brukar vi ta en liten fika och därefter inleder vi varv nr två och det är då det handlas =)

Tyvärr var det betydligt färre utställare i år. Jag förstår inte hur det kan ha krympt så pass mycket. Men vi lyckades ju ändå hålla oss sysselsatta i ett antal timmar. Jag lyckades ändå spräcka min budget en aning.. Hade 17kr kvar på kontot när vi var färdiga

Ett utplock av vad jag köpte kommer så klart här



        



       


En liten sak till...

om bilderna jag lägger ut här. Många av er kanske märkt det, men för er som inte gjort det.... Klicka gärna på bilden så att du får upp den i ett större format. Många gånger visar sig bilden vara av lite bättre kvalitet då =)

Vår eftermiddag

Efter att vi hade varit och handlat lite pyssel och annat hemligt somnade som sagt lillkillen. Efter två timmar gick jag upp för att hämta honom. Helt otroligt att han plötsligt sover så länge, men väldigt skönt måste jag säga. Vi grejjade sen bland annat med lera och hade en mysig stund. Bilderna jag tog är tyvärr på tok för korniga, men men.. det kanske är bättre än inget iaf.


Här har ni en ledtråd på hemlighetsmakeriet ;)


En liten katt som Leo gjorde        (Nääääee, inte än)

       

Utöver detta har vi också tagit en promenad för att lämna igen en film samt handla några extra saker till hemmet. Och ett bad var det hög tid för innan det var dags för sängen! Nu hoppas jag att han sover gott heeela natten!!


Magsjuka

Plötsligt under torsdags eftermiddagen började jag känna mig orolig i magen. Det tilltog framåt kvällen och en stund efter nattningen var det dags för första besöket på toaletten. Det blev ytterligare ett besök en stund senare, men efter det har jag *peppar peppar* inte behövt umgås med toalettstolen något mer! Dock mådde jag ju inge vidare och var ganska skakig under stor del av dagen igår. Men idag känner jag mig så gott som normal (hur normal jag ju nu kan tänkas bli) och är riktigt glad över att det blev så pass lindrigt trots allt. Just nu är mitt största orosmoment Leo då pappsen blev dålig igårkväll. Jag ser mycket hellre att vi vuxna är dåliga än att han också ska behöva genomlida det. Men han verkar ok än så länge. Just nu ligger han och sover och innan det hade han en bra aptit på lunchen =).

Jag fick mig dessutom en glad överraskning när jag nu tittade in här. Ni är nämligen några stycken som tittat in trots min torka under magsjukehistorien! Alltid roligare om det finns någon som orkar och vill läsa det jag skriver =).

Under förmiddagen idag har Leo och jag varit på Allum och inhandlat lite saker som vi ska pyssla med i eftermiddag. Jag vågar inte säga vad här i bloggen än då det kan tänkas bli julklapp till någon, men jag tror det kommer bli en spännande eftermiddag iaf =)


Regn, regn och åter regn

Imorse när jag precis lämnade lilleman på dagis kom de första dropparna och herregud, sen har det ju inte slutat. Hoppas verkligen att det är lite bättre imorgon! Hösten än så länge har iofs varit helt underbar så man borde inte klaga, men för den sakens skull är jag inte beredd på att ge upp den ;)!

När Leo var lämnad begav jag mig så till stallet och Sam. Där regnade det så klart lika mycket så ridningen fick faktiskt ske i ridhuset som "glädjande" nog hade en dörr som stod och slog. Jag förstod ju att Sammy pojken skulle skita på sig om jag försökte rida där med den dörren. Men H, som äger stallet, kom och fixade den lite temporärt så vi överlevde. Men nog tusan var det ett annat hörn därinne som istället var aaasläskigt. Kanske trodde han att Thomas Di leva (för visst är han läskig!) låg där och lurpassade på honom. Duktig var han iaf lille killen. Han är verkligen go och fin!

När jag sen kom för att hämta Leo sken han upp som en sol, ryckte sopborsten ur näven på Ebba och dansade en dans ;) Väl framme hos mig såg jag att han var alldeles orange runt hela näsan. Tydligen hade pumpa soppan, som var till lunch, fallit honom i smaken =) 


Bild tagen från google 


Kängigt

Igår reagerade jag då jag skulle sätta på Leo ett par stövlar som vi fått låna av en av våra goa föräldragruppsmammor. Flera gånger försökte jag sätta på honom den högra och när jag vickade och vred lite för att hela foten skulle komma ner blev han ledsen. Med den vänstra gick det bra, men fick aldrig det att funka med den högra. Detta har sedan legat och grott i mitt bakhuvud och imorse var det likadant. Han verkar helt enkelt få ont av den =(. Jag kunde inte med att än en dag skicka iväg honom med ett par skor som gjorde honom illa nu när jag började känna mig mer säker på att saken. Så snabbt sprang vi upp och hämtade ett par andra stövlar som vi fått av samma mamma. Lite stora är de allt, men det gick ändå hyfsat under dagen.

Men väl hämtad från dagis pep vi iväg till skobutiken och nu sitter vi här 650kr fattigare och ett par riktiga, varma kängor med goretex rikare =) Jag hoppas verkligen dem ska passa hans små fina fötter bättre.

   


Frostig dag

Idag var en lite annorlunda dag. Jag lämnade Leo senare på dagis då jag skulle till ett bemanningsföretag på eftermiddagen. I och med det hann vi mysa extra mycket på morgonen och gunga litegrann innan vi begav oss i lugn och ro. Under tiden vi var ute och gungade såg jag små gulkorn i all frost på staketen så det första jag gjorde när jag hade lämnat lillskiten var att slita ut kameran och försöka få till lite bilder innan solen smälte allt det vackra. Självklart slänger jag här in ett lass så att ni också får titta lite

           




       


   

Under resterande dagen har jag förberett mötet med bemanningsföretaget, bokat in intervju för imorgon och handlat mat. Med andan i halsen kom jag bara en minut försent till dagis och hämtning. Väl där satt jag och pustade ut och tittade på under tiden Leo med en spade la sand i en större spade och bankade till hela skiten ;). Plötsligt kom en av de andra mammorna och sa "då ses vi senare ikväll!" Jag hade ju tillfälligt helt glömt bort att det var föräldramöte på kvällen där vi skulle utvärdera inskolningen. Jaja, det var bara att plocka ihop allt, ta sig hem, ge ungen lite mat i magen och sen var det nästan dags att bege sig igen. Det var inte poppis hos lilleman =(. Det blev allt lite ont om mys idag! Men mötet var iaf intressant och trevligt. Alla de andra barnens föräldrar verkar väldigt vettiga och trevliga.



Mode

Ok, det kommer mycket funderingar här i min blogg, men finns ju ingen mer perfekt plats än här att ventilera dem ;)

Jag slås ganska ofta av hur fult jag tycker modet är. Jag tycker alltså i stort sett aldrig något som är modernt just nu är snyggt. Något av det värsta som gjorts är ju harem byxorna!!!! Ärligt talat, fanns/finns det verkligen en enda människa som tyckte/tycker de är fina? Det ser ju ut som byxor med någon slags inbyggd blöja. Skitsexigt, veerkligen!

Vad jag undrar när folk "ooooh'ar" och "aaahh'ar" över det nya, fula modet är; tycker dem verkligen att det är snyggt? Jag får liksom känslan att man "måste" tycka det är snyggt. Iaf om man är något. Hur många är egentligen ärliga med vad dem faktiskt tycker? Vare sig det gäller mode eller andra saker.


Finaste

Tyckte nyss jag skrev ett "söndags-inlägg", men tydligen var det dags igen. Igår gick mannen upp med Leo så att jag kunde ligga kvar och dra mig. Det i samband med att jag sov riktigt hårt gjorde att jag känt mig riktigt utvilad resten av helgen. På grund av det och med tanke på att jag ville hinna iväg till gymmet på morgonen gick jag istället upp med Leo idag.

Då vi inte kom upp förrän åtta fick vi nästan lite bråttom då jag tänkte vara på gymmet vid 9, men Leo var en pärla under tiden jag slet av honom två olika blöjor, klädde honom och jagade honom med tandborsten ;) Han hjälpte mig till och med att vispa min frukost! Duktiga lillkillen! Väl på gymmet (tio minuter sena) sa han inte ett pip när jag lämnade honom på barnpassningen. Träningen gick inte riktigt som planerat då jag tydligen inte mår så bra av min vispade frukost, men lite fick jag iaf gjort. Väl på väg hem somnade han i bilen när vi hade ca tio minuter kvar. Jag försökte förtvivlat hålla honom vaken, vilket var helt hopplöst. Och som vanligt kunde han inte sova sig igenom att jag tar ut honom ur bilen när vi kom hem, men han blev inte ledsen! Istället fick han lite lunch i magen och sen provade vi att lägga honom då han ju egentligen fortfarande behövde sin middagslur. Även detta gick bra och utan ett pip! Han somnade visserligen inte direkt. Vi hörde honom smälla i klossar en stund senare, men till slut så. Och då sov han tydligen i ca en och en halv timme. Under tiden var jag iväg på fika hos min goa vän Anna.

Under senare delen av eftermiddagen åkte pappa och Leo till nästa gym ("pappas"). Det är riktigt skönt med lite egentid sådär på söndag eftermiddag. Då hann jag köra diskmaskinen, plocka ur den, baka bröd, äta lite, damsuga, plocka undan, skura diskhon och ringa farmor.

Leo hade så klart uppfört sig som ett ljus även på pappas gym och verkade tycka det var gott med lite middag, även om han inte ville prova min pasta. Men han fick faktiskt en liten bit kladdkaka som efterrätt =). Därefter var det baddags, vilket var/är mycket poppis. Allt gick jättebra tills pappa introducerade duschslangen och hur han sätter på den. Då ville Leo bara leka med den och spruta vatten på mig och honom. Det i sig var inga problem, men efter ca tio-femton minuter tyckte jag det var dags att stänga av och gå upp då läggningen närmade sig. DÅ kom utbrottet!!! Ojojoj, vad arg han var. Men men, kan ju vara bra att trötta ut sig lite inför natten ;)

Sammanfattningsvis har han varit sååå go och underbar hela helgen!
Min fina fina lilla pojke <3!!


Besatt!

Dags att bekänna en sak.. Jag blir emellanåt helt besatt av kladdkaka och andra chokladiga bakverk. Som nu.. sitter här och känner suget och skulle kunna döda för en nybakad kladdkaka. När man äter enligt LCHF sägs sötsuget minska, vilket jag får hålla med om att det har. Men gudarna ska veta att det inte är helt borta.

Det börjar ända nere i maggropen, upp till munnen där saliven börjar rinna till (härlig läsning, eller hur!) och upp till huvudet som inte kan tänka på nåågot annat. Kan man hypnotisera bort sån här besatthet?? I skrivande stund känner jag att jag skulle kunna trycka i mig kladdkaka/chokladmuffins/chokladkaka varje dag.

Jösses, vad jag är trött på sån här kamp!


Bild hittad på google

Epiphany

När jag läste godnattsagan för Leo ikväll läste jag Nalle Phu. När så Ior kom flytande i ån och var lite sådär spydig som Ior kan vara och uppmanade Kanin, Phu, Nasse och Ru att gissa vad han gjorde där i ån fick jag någon slags igenkänningskänsla. Kanske finns det en liten Ior där inne i mig



Jacka eller inte jacka...

Det är frågan. Jo, det är klart jag måste ha en jacka i vinter, men jag är sugen på något nytt och fräscht. Jag kan nog klara mig på gamla jackor jag har i gömmorna iofs. Kanske är man dum om man lägger pengar på en jacka nu? Jag satt och tittade runt lite på nätet och hittade den här som jag blivit helt förälskad i

Men det finns ju en del nackdelar med den här. Postorder?! Jobbigt att hitta rätt storlek. Fruktansvärt pris på 1800kr! Håller den verkligen värmen i vinter???

Tillbaks på jorden hittade jag den här på Kappahl:

Ja, jag ser jättesur ut :) Men det är bara för att jag är tveksam om bilden verkligen skulle bli ok. Iaf... den här är i betydligt rimligare prisklass, fin färg, den var skön och det håller nog värmen lite bättre med dun. Men den är ju inte aaaalls lika snygg =(

Vilka problem man har va?!


Nytt för vintern

Jag har köpt nya skor. Mina tidigare vinterskor har jag nog haft i ca sju år och de duger faktiskt inte längre. Så jag gav mig ut på jakt och kom hem med något som mannen inte tyckte var lika smart ;)
                              
Nu återstår att se om jag lyckas hålla dem vita!

Från det till något helt annat. Leo har hittat en ny "vän" hemma hos oss...
                               


Mammig

Något av det jobbigaste i min vardag just nu är faktiskt Leos mammighet. Han blir helt skogstokig så fort jag tänker tanken på att ägna mig åt något annat än honom. Ställer jag mig vid spisen för att laga mat tex går han mellan mig och spisen och försöker knuffa bort mig medans han skriker och gråter. Skitlätt att ignorera honom då *suck*. Jag försöker att ge honom minimalt med uppmärksamhet när han håller på så, men det är inte lätt. Jag önskar bara han kunde tagga ner lite. Och när ska han inse att pappa duger? Pappa kan vara jätterolig mellan varven och det fungerar helt ok när jag inte är i närheten, men annars får han knappt några kramar eller närhet från Leo alls. Detta gör att jag kan känna mig ganska ensam.


Vad hände?

Herreminguuud vad jag känner mig orkeslös just nu. Ungefär sedan jag började med LCHF har jag inte mycket ork alls och får direkt mjölksyra. Frågan är om det verkligen har med LCHF att göra eller beror mer på att jag har lite förkylningssymptom som ligger där i bakgrunden och lurar. Jag försöker i vilket fall hålla igång ungefär som vanligt, men håller på att dö på kuppen.

Skulle passa på att försöka sprínga idag på gymmet. Har inte gjort det på ett tag då en PT tog tag i mig för ett tag sedan och tyckte att jag var/är oproportionerlig med vältränade ben men inte en överkropp som matchar. Därför avrådde han mig från att springa så mycket och ägna mig mer åt rodd, trappmaskin, rehab för benen och mycket styrketräning för överkroppen. Jag har provat det ett tag, men tycker inte jag märker såå stor skillnad egentligen. Så idag skulle jag iaf springa och jag trodde jag skulle hosta upp lungorna och att ögonen skulle trilla ur skallen på mig. VART har konditionen tagit vägen???? Nu får det vara nog! Jag ska försöka att fortsätta träna överkropp och rehab för benen för det behövs säkerligen, men glöm att jag åsidosätter löpningen igen! Efter träningen tryckte det som *** i hela bihålorna, vilket det kan göra på mig när jag tagit i ordentligt. Och därefter kom den sprängande huvudvärken =(.

Nu blir det minst ett löppass till denna veckan. Here we go!

Börjar bli trött

Börjar bli förbannat trött på att söka jobb och hela tiden få "tack, men nej tack". Jag får ju inte ens en chans... Jag tror att jag kan göra ett bra jobb, varför tror ingen annan det?

Söndag

Så var denna helgen slut. Idag har varit en bra dag faktiskt. Först och främst fick jag ligga och dra mig extra då mannen gick upp med Leo (han brukar göra det på helgerna). När jag så väl kom upp var Leo på väldigt bra humör. På så bra humör att han höll sig lugn och glad under promenad ner till centrum där vi handlade och sen kånkade hem på allt igen. Efter lunchen fick han leka lite till då han inte verkade paniktrött och när vi väl la honom i sängen var han så lugn och sov sen i ca två timmar, vilket aldrig någonsin händer. Väl vaken fick han mellanmålsmackan i handen och far och son drog iväg till gymmet. När han nu kommer dit vet han tydligen väldigt väl vart han ska. Han hade gått fram till dörren som leder in till barnpassningen och bankat på rutan *Naaww*

Som tack för att han varit så duktig hela dagen lyckades han slå läppen i soffbordet så att han bet håll och blödde massor =(. Men han hämtade sig förvånansvärt snabbt. Nu hoppas jag att han sover gott resten av natten och inte har alltför stor fläskläpp imorgon.

Lite bilder måste vi ju ha också....

 Kaninbild från 4h gårdsbesök. Jag blev helt kär i den bortre kaninen. Så otroligt söt!

 Min goa, goa vän som alltid ställer upp!! Med dotter, Molly =)

 Det ska börjas i tid! Här genomför Leo en av sina sysslor, slänga sopor.

Osynlig?

Ibland känner jag mig verkligen osynlig. Det kan vara både i verkliga livet och på nätet. Jag hatar verkligen den känslan. Idag var jag tex ute en stund med Leo och sprang på en av grannarna, som jag lagt märke till ett bra tag nu. Jag har försökt få ögonkontakt och hälsa, men kan inte minnas att jag lyckats.  Idag frågade han plötsligt lite käckt "Är ni nyinflyttade i området, eller?". Hade god lust att svara "nej, din självupptagna fjant!! Vi har bott här i fyra och ett halvt år, men du hälsar ju aldrig din jävel!" Det fick bli en betydligt mildare variant där jag åtminstonne klargjorde att vi bott här i fyra och ett halvt år och att det är såå svårt att ha koll på alla grannar. Man undrar vad det var som fick honom att se mig just idag?

Även mitt skrivna ord blir ignorerat emellanåt. Jag figurerar, som de allra flesta numera, en del på nätet i olika forum och på facebook. Jag kanske är känslig, men retar mig ofta på dem gånger då jag skriver ett inlägg i en tråd och hela tråden bara dör. Från att det varit full action där inne så blir det kallare än kallast när jag skrivit vad jag har säga.
En annan sak som tärt på mig en del är ett specifikt tillfälle. Jag fick häromveckan ganska omskakande nyheter där jag fick veta att en kille jag lärde känna under min sista tid i USA, varit med om en bilolycka och brutit nacken. Jag kom hela hans familj väldigt nära och trots att det gått nästan tio år sedan jag träffade dem senast tänker jag ofta på hela familjen och har haft sporadisk kontakt med pappan i familjen. Jag känner så otroligt mycket för dem och kände att jag behövde ventilera mina känslor så jag skrev i ett forum där jag figurerat mycket och länge. Fick jag någon respons? Inte ett jävla ord!! Vet inte hur jag ska uttrycka mina känslro över detta, men med ord som tomhet, besvikelse och ledsen kommer jag väl en bit på vägen.

Allvar

Ok, nu är det dags att snacka lite allvar. Nu sitter så även jag med en blogg och jag vet att det är ett väldigt vanligt problem att många kommer in och läser, men aldrig kommenterar. Det är ju förvisso trist, men men... så är det väl. Dock skulle jag bli väldigt glad om någon liten själ kunde kommentera någon gång när det gäller ett sådant inlägg som mitt "Teddykompaniet" där jag specifikt ber om hjälp/åsikter.

Beniga Leo

Kunde bara inte låta bli att köpa ny pyjamas till Leo igår då jag hittade denna. Bildens kvalité verkar vara kass, men ni ser någorlunda hoppas jag =) 






Teddykompaniet

Jag har ett "problem" som jag nu behöver hjälp med. Det är nämligen så här att jag älskar Teddykompaniets produkter. Leo har alltid en napphållare hängande på tröjan av deras märke. Men nu är det så att hela tre stycken av hans hållare har gått sönder! Alla på precis samma sätt.

                                                
När den tredje gick sönder blev jag förbannad och skrev ett mail där jag förklarade vad som hänt och undrade vad de skulle göra åt det. Jag fick en respons där det kändes som att hon faktiskt brydde sig. Hon beklagade vad som hänt och bad om min adress så att hon kunde skicka lite presenter. Hon skulle även skicka med ett kuvert, som hon ville att jag returnerade till henne med de trasiga hållarna så att fabriken kunde undersöka dessa och se vad som blivit fel. Jag svarade, gav henne min adress och förklarade jag tyvärr hunnit slänga de första två hållarna, men att den tredje finns kvar. Då alla gått sönder på samma sätt tycker jag att det borde räcka alldeles tillräckligt för fabriken då de felsöker.

Men sen..... inget svar, inga presenter, ingenting mer! Nu börjar jag bli ännnu mer irriterad! Det handlar ju inte om att jag ska tigga gratis grejjer, men med tanke på att deras produkter inte är speciellt billiga och att jag nu fått ett slags löfte blir jag irriterad då det inte fullföljs. De borde ju värna om sina kunder tycker man. Men hur går jag nu vidare? Jag kan inte gärna med att skriva ett nytt mail där jag frågar vad som tusan hänt med presenterna, eller kan man det? Vad skriver man?

Övriga trafikanter

Ärligt talat, hur står det egentligen till med medtrafikanterna där ute? Till att börja med ser jag varje dag ett flertal människor som pratar i telefon under tiden dem kör. Jag kan ärligt säga att det har hänt och kan hända att jag också gör det någon enstaka gång, men jag försöker hålla det till ett minimum. Och dem som jag nu bevittnar kör heller inte bra. Det är tydligt att man inte kan hantera både bilkörning och telefoni om man vinglar över hela körbanan.

Det är mellan varven riktigt läskigt att ge sig ut och köra. Merpartern av trafikanterna (anser jag) kör fruktansvärt dåligt. Det vinglas, det bytes fil lite hur som helst, det gasas inte upp inför påfarten till motorvägen mm. Fullständigt livsfarliga!

Sen är det väl så... Varenda en av oss anser att de själva kör som gudar ;)


Ingen bra dag

Idag är ingen bra dag... Känner mig alldeles för trött och väldigt lättretlig. Tyvärr verkar Leo ha vaknat på samma sidan sängen då han var bra grinig imorse. Jag kunde inte lämnat honom fort nog på dagis. Låter kanske hårt, men ibland orkar jag bara inte. Vädret är iaf fint även idag så när jag väl hämtat lilleman får vi väl passa på att vara ute och leka lite. Kanske kan tiden gå fort till läggdags...

Jobbsökeri

Efter att ha haft högsta växeln i gällande jobbsökeriet ett bra tag har det nu dämpats. Jag har helt tappat gnistan och vet faktiskt inte hur tusan jag ska sälja in mig. Just nu känns det som att man måste kunna allt och vara helt fullfjädrad för att få ett nytt jobb. Men jag vill inte ha ett jobb där jag redan kan allt. Hur roligt är det egentligen? Är det bara jag som tycker det vore rimligt att anställa någon med ett eget driv och viljan att vidareutvecklas?

Jag har fram till nu faktiskt kännt mig väldigt säker på mig själv, kännt att jag kan göra jobbet (de jag sökt) väldigt bra, kännt att jag har en hel del bra egenskaper som andra saknar.... men nu.... Nu vet jag inte längre. En del av mig tror fortfarande allt det där, men en annan del av mig börjar tröttna. Vad f*n ska jag göra för att lyckas övertyga företagen om detta? Funderar på allvar att baka kanelsnäckor, söka upp utsedda företag och göra en väldigt trevlig apperence med mina bullar. Men det är klart... det räknas väl som en muta då?!

Så istället för att söka jobb just nu (ja, jag ska bättra mig) funderar jag på julklappar och letar efter kappor inför vintern. Jag har hittat två kappor som jag tycker är snygga
                                                                  
Ett problem är att den till vänster verkar vara slut. Tror ni att de, eller speciellt den till höger, håller värmen i vinter?

LCHF - bröd

När man äter enligt LCHF tänker man gärna att man inte kan äta bröd. Det är ju kolhydrater i det. Men det finns faktiskt varianter av bröd man kan baka. Och du slipper allt jäsande och knådande =). Underbart!

Nu har jag just bakat lite som jag kan äta till frukost imorgon...


Senis

"Kom inte försent till det du vill komma i tid till" (Nalle Phu)

Jag märker att jag börjat slarva med dagistiderna och har kommit sisådär fem-tio minuter för sent lite för många gånger. Jag är en sådan person som alltid vill vara i tid och tycker det är så dålig stil med folk som aldrig kan passa tiden. Därför är det nu skärpning på gång och jag siktar nu på att vara där senast kl 14 då det är sagt att jag ska hämta. Därför tar jag nu min vagn, pallrar mig bort och hämtar och går sen en timmes promenad =)


En vacker höstdag

Idag var en helt underbar dag, en otroligt vacker höstdag. Vi har varit lyckligt lottade än så länge och jag hoppas att hösten kommer fortsätta i den här stilen =) Idag var jag som vanligt ute och lekte med Leo på lekplatsen och passade för en gångs skull på att ta med kameran ut.. Här kommer så en bildserie.
     





  


Om min tillvaro

Jag känner att jag vill förklara lite av mina tankar kring namnet på min blogg. Vad är drömtillvaro för mig? Sitta vid en pool i Karibien med en Pina Colada? Näe, knappast ;) Men jag försöker liksom komma vidare i mitt liv. Kanske kan det vara någon här som faktiskt inte känner mig, så låt mig förklara lite av min situation.

Min son föddes för ca 15 månader sedan. Till att börja med har jag haft jättesvårt för att komma i form igen efter förlossningen. Och med en sköldkörtel som inte klarar av det jobb den är till för blir det inte direkt lättare. Så en sak som jag jobbar med just nu är just formen. Tränat har jag gjort i ungefär 13 år mer eller mindre, men det gäller ju att inte heller sluta. Nu behövdes något drastiskt för att det skulle börja hända något, vilket resulterat i att jag börjat med LCHF. Jag har hela tiden varit otroligt skeptisk gentemot alla olika dieter och har under min utbildning (inom träning och hälsa) blivit fortsatt drillad i det gamla tänket. Mina motargument var många:
1) Jag ansåg att man aldrig bör utesluta något, vare sig det är kolhydrater, fett eller proteiner. Likväl som att man inte bör överkonsumera något.
2) Det handlar om intag/uttag, plus/minus
3) Kan det verkligen vara rimligt att äta så mycket fett?
4) Att hamna i ketos, vilket man gör på en lågkolhydratig kost, är ju inte bra. Det fick vi minsann lära oss under vår utbildning
5) Man behöver ha kolhydrater för att orka träna

Jag hade säkerligen ännu fler motargument, men till slut tog nyfikenheten överhanden och nu, nästan en månad senare känns inte tänket så konstigt. Faktum är att fett är en utmärkt energikälla, man måste äta fett för att bränna fett, just kolhydrater är något jag överkonsumerat och ketos lär inte alls vara farligt. Tydligen blandas det ofta ihop med något som heter ketosacidos. Jag mår iaf bra, det är inte särskilt jobbigt alls att följa dieten och viktnedgången har äntligen kommit! Så jag fortsätter och så får vi se =).

Vidare i min förklaring om "drömtillvaron".
Lagom till att jag skulle börja arbeta igen blev jag uppsagd pga arbetsbrist. Därmed är jag nu arbetssökande, vilket förvisso kan vara ganska energikrävande. MEN jag ser också detta som en stor möjlighet att hitta THE jobb. En bättre möjlighet finns ju inte. Jag tror att jag nu äntligen vet mer exakt vad jag vill jobba med och det kommer också bringa in en bättre lön. Så jag ser det som en möjlighet faktiskt.

Genom att jag hittat mitt jobb (när det nu blir) och jag fått den där bättre lönen tänker jag unna mig en ny bil.

Jag skulle nog också se att vi flyttade till hus så att vi hade fått mer plats och lite mer lugn och ro. Det är ingen brådska egentligen, men en målsättning i framtiden.

Missförstå mig inte nu... lycka handlar inte bara om viktnedgång, bilar, hus och andra materiella saker. Men nog drömmer vi alla och faktum är att en del saker skulle förenkla våra liv eller göra att vi kommer närmre lyckan på något vis.

Såååå.... i mina tankar kommer ni alltså få följa mig här i bloggen på vägen mot mina viktmål, när jag börjar mitt nya jobb, hämtar hem min nya bil, följer min sons utveckling osv.


Buzzador

Jag råkar vara Buzzador. För er som inte känner till Buzzador innebär detta att man/jag regelbundet får erbjudande om att prova produkter av alla olika slag. När jag så är med i en kampanj så delar jag med mig av produkterna till vänner och bekanta samt pratar om produkten. Detta är ett gyllene tillfälle för mig att prova produkter innan jag köper något. Men det är också guld värt för företagen att få utvärderat sina produkter samt bli marknadsförda. It's a win win situation =)

Om du blir nyfiken tycker jag absolut att du ska prova! Hänvisa då gärna till mig =)

I en av mina allra första kampanjer fick jag hem ett paket med pampers active fit. En hel del av dem har jag delat ut till vänner, men en del har vi använt här hemma på sonen, Leo. Här är bildbevis på hur glad man kan bli av dem.




För oss har Pampers varit helt klart ett av de bästa märkena. Dock har Leo kissat enorma mängder på nätterna den senaste tiden och det har tom pampers haft svårt att klara av. Just därför kändes det som ett extra smart drag av Pampers/Buzzador att utse oss till en av testpersonerna. Hemma hos oss skulle verkligen blöjan få testas till max. Dagtid upplevde jag den precis lika bra som de vanliga blöjorna. Den är verkligen tunn och förhoppningsvis skön för Leo att ha på sig. Däremot klarade den inte av nätternas påfrestning.

Monologer

Ofta funderar jag mycket över hur andra människor är "funtade". Tyvärr upplever jag det som väldigt vanligt att folk är oerhört egocentriska. De kan fråga hur det är med dig, men man får snabbt känslan av att de gör detta enbart för att snabbt komma in på sig själva igen. Om jag berättar något om mig själv kan jag märka att personen jag pratar med blir lätt frånvarande, frånger sig ett kort "mm" och sen börjar "Ja, jag gjorde....".

En del av dessa människor är sådana som man möter då och då och därmed kan bortse ifrån. Men andra gånger, och inte så sällan är det tex. en kollega. En kollega däremot är inte lika lätt att smita ifrån, men jag blir så förbannat trött på dem att jag "tune out" och kan svara ganska kort. Jag orkar helt enkelt inte stå där lägga massor av energi i deras monolog. Är han/hon inte intresserade av en dialog där man både ger och tar kan det för tusan kvitta. Dock reagerar dem då en del av gångerna på mina korta hummande och undrar hur det är. Tydligen "föder" jag då inte dess ego tillräckligt. Mesig som jag är kan jag inte gärna med att säga sanningen utan svänger mig med något som tex "Bra, jag är bara trött" och möts då av "Ja, jag sov bara...." Och så var vi tillbaks på ruta ett igen.

Som man bäddar...

Hemma hos oss har vi tre sovrum. Ett av dem är vårt, nästa tillhör sonen, Leo, och det tredje är "mitt". I mitt sovrum sitter jag bland annat och pysslar med de kort som jag göra ala scrapbook style. Det är även i detta rum som eventuella gäster får sova över i. Tidigare stod min gamla bäddsoffa där och det var i den gästerna sov. Problemet var att när man fällde ut soffan tog den upp heeela rummet, vilket jag till slut tröttnade på. Därför sålde jag den och hade redan då en tanke på att skaffa en riktig säng (ca 90*200) som ju faktiskt kan agera både tillfällig soffa samt fullfölja sitt syfte som just säng. Under tiden har jag haft en tältsäng stående i rummet.

Men så äntligen i helgen då vi hade barnfritt åkte vi till Ikea och införskaffade så en säng. Jag tycker faktiskt att den blev jättefin och känner mig så nöjd och glad! Första gästen är planerad i början på November så då får vi väl se om den är godkänd ;)




Dags för nya tag!

Jaha, nu är det ju så att i stort sett alla andra i hela världen har en blogg utom jag. Så därför tänkte jag prova mig på att starta en även jag. Dels pga att jag i många, många, många, väldigt många år skrev dagbok (för hand!! Kan ni tänka er!?) och vet hur skönt det kan vara att skriva av sig sina tankar, funderingar och händelser i vardagen. Bortsett från det börjar jag känna mig lite begränsad i mina datorkunskaper, vilket retar mig, och därmed tänkte jag att jag kanske kan lära mig mer genom att ha en blogg som driver mig vidare på något vis.

Däremot har jag väldigt svårt att tänka mig att någon annan levande varelse skulle kunna ha ett intresse av att följa min blogg och mitt liv. Det är väl så där begränsat intressant ärligt talat. Men men... om jag inte tråkar ihjäl er är ni så välkomna att följa mig genom min jakt på jobb, optimala vikten och allt det där andra som skapar min drömtillvaro.

Välkommen till min nya blogg!

Jaha, se där... jag har tom lyckats missa att önska dig/er välkommen till min nya blogg. Förstår ni nu att jag behöver finslipa mina datorkunskaper (om ni läser nästa inlägg förstår ni vad jag syftar på).

RSS 2.0