Rädsla

Just nu läser jag "Varför gråter inte Emma" som handlar om det förskräckliga dådet i Arboga där en tysk kvinna dödade två små barn och nästan lyckades slå ihjäl även mamman.

Denna läsning i kombination med dåden i Norge gör mig riktigt mörkrädd! Jag har varit inne på det tidigare, men undrar än en gång vad det är för värld Leo ska behöva växa upp i?! Nu funderar jag nästan på allvar på att låsa in honom för alltid. HUR ska man kunna skydda honom??

Oooooohhh

På måndag kommer lönen!!! Åh, vad skönt att äntligen få in en ordentlig summa. Jag blev dessutom glatt överraskad ;)

Social problematik

Det finns en hel del saker som kan reta mig. En av dem är att typ alla andra i min omgivning kan få höra hur fina dem är. Vilken fin tröja, fina skor, fin jacka etc. Men detta händer mig väldigt sällan.

För mig känns det som ganska vanligt att folk i min omgivning ger varandra komplimanger om diverse saker. En del av det som då kommenteras som fint tycker jag är direkt fult, men smaken är ju iofs olika. Men det får mig att undra lite huruvida andra verkligen tycker att det är fint eller har det med modet att göra?

Jag har ju så klart min egen stil och kommer aldrig ändra på det för att behaga någon annan, men ibland händer det att jag hittar något plagg som jag lite mer tycker liknar den stil som andra kan ha och som också kan kommenteras. Innebär det att jag får några kommentarer för det? Nope!

Tycker det känns himla tråkigt att aldrig få höra att man är fin/ har något fint plagg. Klär jag mig sååå jäkla avvikande och fult???
Måste dock tillägga att mina kära man inte hör till denna kategori! Han är fortfarande, efter mer än åtta år tillsammans, fantastiskt bra på att visa och säga att han tycker jag är fin. Och tur är väl det för självklart är ju han en av dem viktigaste vars åsikt räknas mest.

Något annat som går hand i hand med detta och som får mig att ifrågasätta mig själv är hur man klickar med folk. Som ett ex... För ett antal år sedan jobbade jag med kollega nr 1. Hon och jag klickade inte direkt. Jag hade en stark känsla av att hon inte tyckte om mig och jag kunde ha lite svårt för henne. Fine, så är det ibland. Man kan inte klicka med alla. Ett tag senare jobbade jag inte längre ihop med denna kollega. Istället hade jag en annan kollega som jag först tyckte var ganska go, trevlig och rolig. Efter ett tag kunde det dock uppkomma en del irritationsmoment.

Ytterligare ett litet tag senare visar det sig att jag än en gång skulle jobba ihop med kollega nr 1. Kollega nr 2 ifrågasatte det lite och verkade skeptisk. Jag gillar inte att snacka en massa skit, men vill inte heller vara oärlig så jag "erkände" för kollega nr 2 att jag och nr 1 inte kommer helt överrens. Försökte hålla det relativt neutralt och sa att hon ju måste bilda sig en egen uppfattning. Kollega nr 2 hade redan en uppfattning om att det skulle vara svårt att jobba med k nr 1. När k nr 2 sen klagade till mig fick jag intrycket av att inte heller hon drog jämt med k nr 1. Med tiden har jag dock trots detta uppfattat att de två visst verkar ha fattat tycke för varandra. Det har kunnat vara tex genom kommentarer på fb.

Vidare kunde andra komma med kommentarer till mig om k nr 2, inte alltid översvallande positiva kommentarer. Men ändå har man i efterhand fått reda på att det varit fester och liknande där k nr 1 och 2 varit med och jag aldrig blivit tillfrågad ens. Då börjar jag verkligen undra över att alla andra verkar klicka så mycket, men sällan med mig?

Jaja... det är väl egentligen inte mycket att göra åt saken. Men nog blir jag sårad ibland...

Stolt!

Jag är så otroligt stolt över Leo. Den här veckan har han gått sin första vecka av två på sommardagiset. Jag var lite nervös för hur det skulle gå då han ju inte skulle känna något av de andra barnen, ingen av pedagogerna och hur skulle pedagogerna hantera hans rumpa som blev så sargad av slarviga blöjbyten på vanliga dagiset veckan innan?


Aldrig hade jag kunnat föreställa mig att det skulle gå så bra! Något slarv har vi inte märkt av det minsta. Han har lekt bra med alla de andra barnen och verkar ha haft jätteroligt. Framförallt så har de lyckats med att få honom att sova, vilket hans vanliga pedagoger inte lyckats med sedan ett bra tag. Detta har resulterat i en mycket glad och harmonisk liten kille hela veckan. 


Hur många vuxna hade inte tyckt att en sådan situation var jobbig? Komma till ett alldeles nytt ställe där du inte känner någon alls. Hur läskigt är det inte då för en liten två-åring?! Och så klampar han bara in och klarar av det sååå galant! Min duktiga lilla kille!

Jubbnytt

Jag fick ju sex veckors anställning på Åklagarmyndigheten. I måndags, efter två avverkade veckor, fick jag veta att jag fick förlängt med en månad! Så nu vet jag att jag iaf är anställd tom den 4/9, vilket ger mig åtta månaders erfarenhet. Känns superbra att de var så snabba med att förlänga mig. =)

Recension

Leo är nu hos farmor och farfar. Förmodlingen har han det ganska bra då farfar idag drog fram en katalog med 100 000 traktorer. Herregud!! Var kommer den besatthet från? Sitter testosteronet så djupt rotat ända från början??

Jaja, min lediga helg inleddes igår med att cykla mina 1,5 mil hem i ösregn. Inte så roligt. Jag var paniktrött hela dagen så det tog emot ganska mycket. När jag så väl kom i säng sov jag ca elva timmar så nog var jag trött. Därefter har det bara latats idag och nu på kvällen var vi på bio och såg Transformers 3.

Jag har gillat alla Transformers filmerna, men jag vet inte om jag tyckte denna var lika bra. Megan Fox hade nu blivit utbytt mot Rose Huntington-Whiteley och jag satt och störde mig en del på hennes förbannade plutande med läpparna. Hon var mest med och såg ut. Tillförde inte ett skit och det kändes inte särskilt trovärdigt.

Dessutom tycker jag det är tråkigt att alla filmer numera är så förbannat förutsägbara. Varför måste alla filmer följa precis samma regler? Egentligen räcker det ju då med att man ser enbart en film.

Jaja, filmen var iaf inte dålig. Den var ok för stunden och hade, som de tidigare filmerna, viss humor. Dessutom är det ju alltid trevligt att få se film i VIP-salongen, vilket inte blir så ofta längre =)


Fördomsfull

Idag när jag cyklade hemåt från jobbet mötte jag en liten flicka i femårsåldern. Hon strosade vägen fram och var så söt. Genast tyckte jag att hon hade drag av indian och kunde lätt se henne framför mig med fjädrar i håret och "indian-kläder".

Sen slog det mig... Var jag plötsligen fördomsfull när jag drog paralleller till indianer bara sådär? Men varför skulle min tanke egentligen vara negativ? Det är ett faktum att vi alla ser ut på olika sätt. Och min tanke nu handlade ju om att hon var vacker, vilket väl i så fall är något postivit om indianer.

Ibland känns det som att man inte får tänka/säga liknande tankar. För att inte vara fördomsfull ska man nästan inte låtsas veta om våra olika raser. När man pratar med en del människor märker man att det gått lite väl överstyr.

RSS 2.0