Tuffa killar blir också förkylda

Jag glömde ju helt bort att berätta om problematiken med bilen. Att hitta parkering vid akuten gick riktigt smidigt och jag visste att jag tom hade tre tior i plånboken så jag skulle tom kunna betala för mig. När jag så kom fram till automaten var det en riktigt gammal och risig sådan. Jag började stoppa i mina tiokronor som bara rann rätt igenom alternativt stannade upp en liten stund där inne innan den till slut trillade ut.

Med två kronor lyckades jag iaf vinna lite tid och försökte sen växla pengar vid inskrivningen, vilket tyvärr inte gick. Så jag gick ner igen och ringde det nummer som står på själva maskinen och förklarade läget. Killen som svarade var vänlig och tillmötesgående och tog mitt registreringsnummer och därmed ok'ade min parkering. Böter är ju det sista man behöver i såna här lägen.

Innan jag hinner därifrån slirar en annan bil in på pakeringen. Killen som körde denna bil och var en typiskt "tuff" kille var ganska snabbt framme vid samma automat och började stoppa i mynt. Självklart började jag då förklara problematiken för honom, vilket gjorde honom skitirriterad.... inte på mig utan maskinen så klart. Men harranger som "Men vad faaan! Den jävla maskinen. Gammal är den också. Tar ju inte kort heller" satte igång.

Den stackaren hade nog dessutom åkt på en ganska tuff förkylning då han sa "Jaha, och vad fan ska man göra då när man inte ens kan betala? Åka hem igen och ställa bilen och ringa efter ambulans?!" ;)

Jag förklarade för honom hur jag själv hade löst det så så vitt jag vet slapp han åka ambulans.

Mitt sjuk-krig

Det var väldigt vad svårt det ska vara att försöka hålla sig frisk. Efter att ha vaknat inatt vid 2.45, febrig igen och inte kunde somna om igen fick jag nog. Så efter jobbet åkte jag till akuten för att kolla halsens status. Det var mycket riktigt en rejäl halsfluss. Det är fan illa när läkaren ryggar tillbaka och ser alldeles förskräckt ut! Nääe, jag skoja bara =) Sååå illa var det inte, men ett "Ja OJ så rött och svullet det var!" slank ut. Så nu äter jag en ny pencillin kur.

Vad som nästan var jobbigast med läkarbesöket idag var att sitta bort en massa tid så att jag inte fick träffa Leo alls idag =(. Igår träffade jag dessutom min goa vän, Linda, vilket jag iofs inte ångrar då vi verkligen behövde den tiden. Men resultatet är att jag nu inte sett Leo sen lunchtid igår och det känns lite jobbigt faktiskt. Men men så är det ibland och jag får ju träffa honom imorgon och då ska vi kraaaamas!

Nu tänkte jag passa på att kompensera för mina glesa blogginlägg genom bildkavalkad!


Helg igen?

Jaha, nu vart det helg igen och den inledes med feber. Jag har känt mig fruktansvärt sliten och trött idag och när jag kom hem passade jag på att kolla läget. Jag hade ju liksom den där känslan, men trodde nog inte på allvar att jag skulle ha feber. Jaja, den är inte skyhög och kommer säkert bli bättre över natten.

Helgen tror jag annars kommer bli bra. Imorgon ska lilleman lämnas bort en liten stund hos sin morbror och "moster". De ska få öva en första gång inför att de tar hand om honom en hel helg i maj. Vad vi ska hitta på under tiden har jag ingen aning om, men kan vara skönt att bara få en liten brake.

På söndag är det äntligen dags för mig att ge mig ut på lite egna äventyr. Då ska jag nämligen träffa min goa vän Linda som jag inte sett på typ 1,5 månad. Vi tänkte träffas under eftermiddagen, ta en promenad och sen äta lite gott. Det spelar inte så stor roll vad vi gör egentligen, bara vi får träffas och praaaata! Jag behöver prata av mig =)

En aning naiv

Förr i tiden, innan jag fick barn, kunde jag tycka det lät lite mysigt med VAB. Jag har nog aldrig haft ett jobb som jag trivts med till hundra procent och då kan det ju vara skönt att få en ursäkt att stanna hemma.

Nu sitter man så här med en liten kille som behövs VABB'a för en del. Efter vår magsjuka har han nu haft diarrér idag och fick därmed plockas hem tidigare än beräknat. Men inte f*n vill jag VABB'a! Jag var så glad över att äntligen få komma till jobbet idag och *vips* så hade 9h gått. Jag hade lätt kunnat stanna några timmar till.

Faktum är att det där med att VABB'a nog inte var/är så mysigt som jag hade trott. Det i kombination med att jag äntligen befinner mig på en arbetsplats där jag trivs!

Klotter

Har länge undrat över en sak. Ibland när man kommer körande på tex motorvägen kan man se att någon stor vägskylt (alltså en sådan stooor som hänger högt ovanför vägen) på mötande vägbana har klotter på baksidan. Hur i helsike lyckas de klottra där???? Jag menar, det är ju så gott som alltid trafik på de stora vägarna även om det så klart nattetid är betydligt färre bilar. Men det är ju aldrig så att det passar sig att stå där med en stege.

Om blogguppehåll

Ok, hög tid för en uppdatering. Jag eftersträvar att försöka skriva minst ett inlägg varje dag, men ibland händer saker som gör att det bara inte går. Så vi börjar med en förklaring av vad som hänt sedan sist och som gjort att jag inte kunnat skriva.

I lördags hade vi fullt upp under dagen då mina föräldrar samt bror med fruga skulle komma hit under eftermiddagen. Vi pratade under veckan innan om hur vi skulle göra med plats då vårt matbord var så litet och vi har länge retat oss på våra matstolar som inte var av samma sort. Så vi drog till Ikea och köpte ett nytt matbord och fyra nya stolar. Det blev hur bra som helst faktiskt! Lördagskvällen avlöpte bra och Leo visade upp sig för morbror, "moster" och mormor och morfar.

Sjukt nöjd!

Söndagen ägnades åt veckohandling och pyssel i största allmänhet. På kvällen var jag jättetrött och med tanke på att jag går upp så tidigt på vardagarna gick jag och la mig relativt tidigt. Runt 23 vaknade jag till av att jag var varm, nästan svettig och efter ett par sekunders förvirring insåg jag att jag inte mådde bra. Verkligen inte bra. 23.25 gick det inte längre utan fick springa in och spy. La mig igen och hoppades att det kanske berodde på något jag ätit, men efter att en halvtimme senare ha fått göra om samma sak insåg jag att det nog var ganska kört. Detta blev alltså magsjuka nr TVÅ för i år! Helt otroligt! Dock var det den här gången mycket lindrigare än sist och det verkar faktiskt som att Leo så gott som klarat sig, vilket känns otroligt skönt. Helt opåverkad har han dock inte varit då han inte haft någon aptit alls. Men idag har han varit på gott humör och ätit nästan en halv vällingflaska, en macka, ett par kex, sju köttbullar, tre bananer, 1,5 pannkaka och nästan en hel vällingflaska.

Igår sov han nästan drya två timmar så här ;):


Misstag

Skit skit skiiiiiit!!! Kom på ett fel jag gjorde igår när jag pysslade med alla akterna på jobbet! Hoppas det inte gör alltför mycket.

Bäst i test

Idag har jag fått syssla med nya arbetsuppgifter. Jag fick en genomgång förra veckan och idag stod jag så på egna ben. Det rörde sig om en inte så uppskattad uppgift som måste göras varje vecka.

Man ska då springa runt på alla våningsplan, plocka fram kallelser till huvudförhandlingar i tingsrätt och hovrätt, sortera kallelserna och sen leta upp alla akterna. Vi pratar mååånga akter och det är inte en självklarhet att hitta akterna som kan ligga i aktrummet där de oftast ska ligga. Men de kan också ligga inne hos åklagaren som har hand om det ärendet eller på ett helt annat våningsplan. Ja, man får verkligen tänka efter och agera detektiv.

Alla akter som hittas ska läggas in på ett visst rum, och sorteras, så att de nästa vecka kan gå igenom alltihop och planera vilka åklagare som ska ha vilka ärenden.

Det är alltid akter som saknas, vilket är varför nog ingen tycker om den här uppgiften. Så när jag steg innanför dörrarna kl. 7 imorse kavlade jag upp ärmarna och beredde mig på katastrof. Jag var glad om jag skulle hitta ca tio akter. Men med facit i hand tror jag faktiskt att jag har gjort ett bra jobb. Fyra stycken huvudförhandlingar var inställda och därmed inte lika viktiga att jag hittar. Ett ärende var överflyttat till annan ort och ytterligare fyra akter ligger kvar hos åklagarna. Det är för närvarande bara EN akt som jag inte vet var den är.  Så jag kommer krypa till sängs riktigt nöjd med mig själv ikväll =)

Pisstrafik!

Jag är såååå jäkla trött på västtrafik just nu! Både i tisdags och onsdags småsprang jag för att hinna med bussen. Jag powerwalk'ade så att smalbenen värkte och bollade alla mina tunga väskor så svetten nästan började lacka. Perfekt timing båda dagarna och bussen skulle komma ca en minut efter min ankomst till busstationen. Tror ni inte bussfan uteblir helt och hållet?! Detta gjorde att jag kom alldeles för sent till dagis i tisdags och igår blev det lite stressigt med matlagningen.

Idag tog jag istället bilen till jobbet då jag fick nog. Men ändå var jag och Leo tvugna att ta bussen hem efter dagis. Och nog fan fick vi stå och frysa i minst tjugo minuter då ingen buss behagade dyka upp *suck*


Slappis

Leo börjar bli stora killen som själv hanterar kontrollen till vårt playstation när vi spelar favvo-musiken, "Benny Anderssons orkester"

 


Nu ligger han och förhoppningsvis sover sött efter att ha hållt igång hela långa dagen och inför läggning borstat snoppen med tandborsten ;)


Morgonstund har guld i mun

... sägs det. Jag vet inte riktigt om jag håller med. Klockan är nu kvart i sex och jag ska strax springa till bussen och se till att jag hinner träna skiten ur mig innan jag börjar jobba. Ja, det är förvisso skönt att ha träningen avklarad, en bra start på dagen osv. Finns många fördelar med att vara uppe tidigt på morgonen, men jag är ta mig fan ingen morgonmänniska! Skulle gärna legat kvar i sängen i ca tre timmar till.

*Phu* Here we go!

Viktigast för överlevnad?

Än så länge får jag fortfarande en del dötid på jobbet då jag har börjat jobba undan det jag kan, men de har inte riktigt hunnit lära mig så mycket nya saker som jag sen kan fortsätta med.

Därför hann jag kolla igenom aftonbladet idag. Där hittade jag en artikel som tog upp gruvarbetarna i Kina. Tydligen har det nu kommit ut en bok där man får följa deras tid där nere. Deras första tid var riktigt tuff då de hade minimalt med proviant och därmed började prata om att de skulle äta av varann. Den första som kollapsade var också den som skulle bli uppäten först. Sådana tankar och händelser är ju verkligen fruktansvärda och något som man själv aldrig kan tänka sig in i.

Vad som däremot fick mig att hajja till var, att så fort provianten var löst då man kunde fira ner mat till dem, var det istället "porr" och droger som stod högst på listan. Är det verkligen sånt som är viktigast nästefter mat? Finns det verkligen inte annat som väger tyngre här i livet? Herregud... jag finner inte ens orden.

Katter och sug

Ok, igår utlovades bilder och har jag lovat så har jag lovat.

I födelsedagspresent av mannen fick jag en handdammsugare som jag senare fick välja ut själv. Jag är sååå glad över den! Jag har verkligen saknat att kunna dra fram något mindre och bara svepa upp lite smulor eller liknande.

Förutom att skryta om min handdammsugare slog det mig igår att jag nog inte visat en av de böcker jag fick i julklapp. Jag är väldigt sugen på att skaffa katt, men känner att jag vill att det ska vara ett väl genomtänkt beslut och då vi i vårt område inte får ha utekatter ville jag läsa på och försöka försäkra mig om att katten inte bli olycklig av att vara inomhus. Därför fick jag denna underbara bok, som tar upp skillnader mellan olika raser samt vad man kan göra för sin katt så att den ska trivas.

Underbara bilder i den också!

Hemlängtan

Jaha, då var den superlediga helgen över och Leo sover tryggt i sin säng där uppe. Han verkar ha haft det bra hos farmor och farfar, men han hade varit en aningens hängigare än vanligt och han hade bråttom därifrån. När vi satte oss ner för att fika lite ville han leda mig bort, till leksakerna trodde jag, men det visade sig att han ville ut i hallen sätta på sig skorna och åka hem! Han sa hela tiden "Bil" och "heeem" *S*.

Typiskt... jag har tagit lite nya bilder bla. på min nya fina dammsugare, men tyvärr är jag alldeles för trött för att hålla på och ladda upp dem nu så ni får ge er till tåls till imorgon.

G'natt på er!

Dagens spänning

Den här helgen är en sådan där lyxhelg för oss. En sådan där barnfri helg alltså. Problematiken den här gången ligger i att bolla Leo, dagis och jobb.

Vi har "bara" en bilbarnstol, vilket just nu ses som ett problem. Detta gör att min kära man inte "kan" (han kan ju egentligen gå bort med honom och barnvagnen, men förstår att han inte vill det när han/man känner sig stressad och ska till jobbet) lämna Leo och jag sen tar bilen och hämtar på eftermiddagen. Så därför kom vi fram till att den som ska lämna Leo hos farmor och farfar är ju också den som måste lämna på dagis på morgonen.

Denna lott faller den här gången på mig, vilket känns bra då jag får se och träffa Leo liite mer idag. Dock känns det jobbigt att missa jobbet så pass som jag gör. Jag brukar vara inne vid 7.00- 7.20, men nu lär jag inte vara där förrän kanske kvart över åtta. Vidare går jag som tidigast 15.40, men tänkte idag försöka komma iväg 15.00 för att förhoppningsvis komma före de värsta köerna.

Jaja, tiden ska jag väl hinna ta igen egentligen och jag har sagt precis som det är på jobbet, vilket dem helt har ok'at. Så vitt jag vet är det inte heller någon som sitter och klockar mig på något sett, men jag är ändå själv mån om att jobba mina 40h/v. Får jag väl ta det ansvaret är det ju inte något jag vill missbruka.

Men så snart som möjligt ska det inhandlas en begagnad bilbarnstol så att även jag har en i min bil!! Det kommer säkerligen förenkla tillvaron en del.

Illavarslande temp

Jaha, Leo kändes riktigt trött, sliten och varm när jag hämtade hem honom idag. När vi tog tempen på honom visade den en temp på 38.8 =(! *!&"&"%¤"%!!!! Men det är säkert pga sprutan mot mässlingen som han fick förra veckan. Jag hoppas hoppas hoppas att han sover bort det inatt! Tyvärr har väl egentligen ingen av oss tid att vara hemma med honom just nu.

Total utmattning

Strax innan halv fem klev jag innanför dörren här hemma och satte då direkt igång med att laga mat till mina killar som skulle komma ca 30 min senare. Kl fem stod så maten på bordet och så fort lilleman kom in genom dörren var han gnällig. Jag misstänkte då att han inte hade sovit på dagis, vilket visade sig stämma.

Han var gnällig och på vippen till gråt för minsta lilla och jag tänkte att då får han väl sitta i mitt knä idag och äta. När han såg maten började han gnälla. När jag försökte ta av honom fleecen började han gnälla och säga "neejneej". Sen sa han "kaakaaa" (ni måste tro att han bara äter kakor här hemma, vilket inte är fallet. Han kan få en liten bit digestive ibland om han ätit bra eller som en belöning i vissa fall. Det är det han syftar på när han säger "kaka"), vilket jag så klart sa nej till. Då gnällde han igen, men tystnade ganska direkt igen och blev sen knäpptyst. Det visade sig att han somnat i mitt knä! Stackars liten skit!


Hoppas för hans egen skull att han sover imorgon!

Oron över Leo

Jag har ofta tyckt att det varit väldigt jobbigt att ha blivit småbarnsförälder. Jag är så trött jämt och jag saknar min egentid. Jag saknar att kunna ligga och dra mig i sängen så länge jag vill på helgerna. Jag saknar att kunna ligga i soffan och slökolla tv. Jag saknar att kunna sitta med datorn när jag vill. Jag saknar mycket av den fritid jag hade innan Leo helt enkelt.

Det finns dock något som oroar mig mer. Så småningom kommer han att växa upp precis som alla andra och jag kommer succesivt få mer och mer av min fritid tillbaks. Men då finns alltid risken att han blir mobbad eller mobbare, hamnar i slagsmål, hamnar i fel umgänge, super sig alldeles redlös, testar knark etc.

I perioder funderar jag en hel del kring detta och hur man ska lyckas guide'a Leo genom alla dessa fällor. Ju mer jag säger till honom att han inte får göra si eller så och inte umgås med den eller den, ju mer kommer han ju vela att göra just det. Jag hoppas så att vi kommer kunna ha en öppen relation där han känner att han kan prata med mig/oss om saker och att vi på så sätt kan motverka allt dumt. Likväl hoppas och vill jag inbilla mig att de barn med en trygg och "normal" uppväxt automatiskt vet vad som är rätt och fel och därmed undviker felaktigt umgänge, knark osv. Det ska man nog inte räkna med dock... finns alltid undantag.

Jaja, jag vet att detta inte är något som behöver hålla mig vaken på nätterna än, sisådär fjorton år i förväg ;). Men det skadar kanske inte att fundera lite på hur man vill tackla vissa kommande problem.

Dagens klipp

Tyvärr vaknade jag vid kvart i fem imorse och kunde inte somna om igen. Hatar när det händer. Lillfisen vaknade vid ca 6.20, vilket nästan bara var bra då han skulle klippas kl 13 och därmed behövde (helst) sova lite tidigare än vanligt.
Vi fick en blöt början då en hel del av kisset tydligen kommit utanför blöjan. Jaja, han var iaf vid gott humör och läggningen vid lunch gick ungefär enligt planerna. Dock hann han "bara" sova en dryg timme innan vi var tvugna att väcka honom för att hinna till frisören. Tar sååå emot att behöva väcka honom =(.
Idag var så fjärde gången vi klippte honom, vilket behövdes. Han såg ut som en riktig liten trollunge innan. Det gick hyfsat bra iaf. Bildbevis kommer här:

 

Och så en bild från en annan dag då han tvungen ville ha på sig mössan inomhus :)


Dagens funderingar

- Vad är det med folk som inte kan säga "tack"? Två gånger idag höll jag upp dörren för två olika personer. Ingen av dem sa tack *hmpf*

- Henrik Dorsin, som spelar Ove Sundberg i Solsidan, är tydligen född -77. Detta gör honom till enbart två år äldre än jag. Borde det vara oroväckande eller glädjande?

- Kan jag verkligen har krympt en till två cm?

- Vart tog den här veckan vägen?

- Ska jag ta ut min sovmorgon lördag eller söndag?

- Hur kan så små ord såra så mycket?

Ja, det var väl det på det stora hela. Och för att själv besvara en fråga... Ja, jag kom upp imorse och körde mitt body balance pass =)



En tidig dag

Idag drog jag tidigare från jobbet. Redan vid 14 tyckte chefen jag kunde unna mig lite extra tid. Solen sken och det var relativt skönt ute så glad var jag :-) Dock lyckades det ändå bli lite stressigt då vi skulle vara på bvc 15.45 för 18 månaders koll och vaccinering av mässlingen. Hade vi bara hunnit med den buss som jag hade sett ut så hade vi hunnit gott och väl. Jaja, så illa är det väl inte med ca tre minuters försening.
NU ska ni iaf få två bilder på nakenfisen från igår.
Här ser ni själva... på bild nr två har Leo sett vad jag har dragit fram och kommer springande. Inte tusan hinns det med att fokusera något då och jag får dessutom bråttom att gömma undan skiten.
Imorgon ska jag försöka ta mig upp senaste 5.30 för att hinna träna innan jobbet. Herregud, önska mig lycka till!!

Bottenlös

Efter alla sjukdomar är nu äntligen Leos aptit tillbaks..... Verkligen tillbaks! När vi kom hem från dagis idag fick han en rejäl portion lasagne. Efter det fick han lite ost och tryckte sen i sig ytterligare TRE mackor!!! Jag började nästan bli orolig att han skulle få ont i magen. Dessutom tryckte han i sig hela vällingflaskan vid läggdags. Imponerande!

Logiskt med lchf?

Det finns en hel del människor som är "mot" lchf. Deras argument, så vitt jag vet, är att man ju inte kan utesluta kolhydrater då de behövs som energikälla samt att det inte är bra att trycka i sig en massa mättat fett. Till att börja med så är fett en alldeles utmärkt energikälla och dessutom är kolhydrater mest bestående av socker. Idag ligger vi på en sockerkonsumtion närmre 80kg/person och år!!!

Vidare kommer vi till det där med mättat fett och huruvida det är farligt eller inte. Det kommer faktiskt fler och fler studier som tyder på att så inte är fallet.


I en studie som kallas Karlshamnsstudien framkom det att det var vanligare med hjärtinfarkt bland de personer som åt en lågfettkost enligt tallriksmodellen och flera dog under observationstiden. I den andra gruppen som åt lite kolhydrater och mer naturligt mättat fett förkom det inga dödsfall eller hjärtinfarkter.


I en annan studie från Uppsala universitet har man under tolv år följt 1752 st. äldre lantbrukare och iakttagit hur deras hjärtkärlsjukdom utvecklats. Då studien startades fick deltagarna besvara frågor där de redogjorde för hur de åt. Under de tolv åren var det 138 st. som drabbades av hjärtkärlsjukdom varav några som tom dog. Det som framkom var att ett intag av frukt, grönsaker, som så starkt är associerat med en lägre risk för hjärtkärlsjukdom, behövde kombineras med ett högt intag av mejerifett för att ha några positiva effekter. Dock visade det inte på en minskad risk då det höga frukt och grönsaksintaget kombinerades med ett lågt intag av mejerifett.


Vidare fann man i en studie gjord på råttor att mättat fett kan reversera alkoholinducerad leverskada!

Ja, nu är det lchf anhängare som hänvisar till dessa studier. Men jag känner att jag kan lita på de resultat som framkommit. Min man känner sig extremt skeptisk till detta och hävdar att det säkert finns minst lika många studier som säger att lchf är dåligt. Jag är inte lika säker på det, men får erkänna att jag inte hunnit/orkat gräva på djupet för att se efter själv. Enligt lchf anhängarna har dock de studier som talar mot lchf inte mycket på fötterna.

Fram till på sjuttiotalet rekommenderade man att diabetiker skulle äta lite kolhydrater och mer fett och protein. Plötsligen skulle man göra ett experiment där diabetikerna istället skulle prova äta tvärtom, vilket om man verkligen tänker efter, är helt befängt. Diabetes är ju en s.k sockersjukdom. Varför i hela friden vill man då äta mer kolhydrater och därmed socker och istället medicinera?? Nu har det tydligen helt glömts bort vad man brukade rekommenderade för diabetiker.

En ursäkt!

Jag vill börja med att be om ursäkt för den enorma foto-torkan som börjat förekomma i min blogg. Jag tycker själv att det är så mycket roligare att läsa en blogg som det är hyfsat mycket bilder i. Mina ursäkter kallas väl tid och Leo.

Det är svårt att hitta någon övrig tid då jag kan fota allmänt och skulle jag vilja fota Leo hinner jag knappt innan han är framme och ska grejja med kameran och vägrar ställa sig framför igen. Det slutar bara i tårar.

Men håll ut, jag är medveten om "problemet" och ska försöka bättra mig så snart jag kan!

RSS 2.0